Η INTERAMERICAN στηρίζει τα Δικαιώματα του Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού δημιουργήθηκαν τραγούδια με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε», πάνω σε στίχους παιδιών και με τη συνδρομή αρκετών γνωστών μουσικών-συνθετών και ερμηνευτών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η INTERAMERICAN υποστηρίζει χορηγικά μια πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Τα δικαιώματα έγιναν τραγούδια με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε», πάνω σε στίχους παιδιών και με τη συνδρομή αρκετών γνωστών μουσικών-συνθετών και ερμηνευτών.

Η ιδέα αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτικό δίσκο βινυλίου και παρουσιάστηκε σε βιβλίο με cd και live εκτελέσεις σε μια γιορτή που οργάνωσε το Δίκτυο, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου.

Συμμετείχαν στην εκδήλωση οι δημιουργοί, ενώ οργανώθηκαν και καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα για τα παιδιά που παρευρέθηκαν. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γίνουν γνωστά, με αυτόν τον τρόπο, στην ευρύτερη κοινωνία τα δικαιώματα του παιδιού και να αναπτυχθεί σχετική ευαισθητοποίηση.

Επισημαίνεται ότι, παράλληλα, στο πνεύμα της υποστήριξης των δικαιωμάτων του παιδιού για αξιοπρεπή διαβίωση, φροντίδα της υγείας και εκπαίδευση, προστασία από την εκμετάλλευση και την εγκατάλειψη, η INTERAMERICAN είναι αρωγός και άλλων κοινωφελών οργανισμών με σημαντική απόδοση αξίας για τις λειτουργικές ανάγκες τους, όπως είναι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ υποστηρίζει σταθερά και το έργο της ActionAid στην Ελλάδα και διεθνώς.

«Είμαστε ευγνώμονες στην INTERAMERICAN, που στηρίζει αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία», τονίζει η Μυροφόρα Παπαδοπούλου, πρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η INTERAMERICAN και το Δίκτυο συνδέονται με Μνημόνιο Συνεργασίας, ενώ η υποστήριξη που παρέχεται εκ μέρους της εταιρείας είναι συνεχής από το 2011.

Στο πλαίσιο της σχέσης, η INTERAMERICAN είναι χορηγός ασφάλισης του ακινήτου που στεγάζει τις ποικίλες δραστηριότητες του Δικτύου στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης στην Αθήνα. Επίσης, η εταιρεία έχει υποστηρίξει εκστρατείες και προγράμματα, όπως «Κάθε παιδί μοναδικό – παιδιά σε κίνδυνο», «Μικροί αναγνώστες στον κόσμο των βιβλίων», εορταστικά παζάρια κά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ