Με “γρήγορους ρυθμούς” προχωρούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας των έκτακτων επιχορηγήσεων των δήμων που υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές και πλημμύρες.

Με συγκεκριμένο σχέδιο και εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες για τη γρήγορη οικονομική στήριξη των δικαιούχων αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών και του φυσικού πλούτου όλων των περιοχών, που έχουν πληγεί από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Αυτό είναι κάτι που διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος. Παράλληλα, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, με έμφαση την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Εκκίνηση για τις έκτακτες επιχορηγήσεις των δήμων

Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, ήδη 7.466 πολίτες πυρόπληκτων περιοχών έχουν λάβει το ποσό της αρχικής βοήθειας, συνολικού ύψους 37,1 εκατ. ευρώ, και περίπου το 1/3 από αυτό αφορά δικαιούχους της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για έκτακτη επιχορήγηση των δήμων που υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, με το συνολικό ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ και προσέθεσε ότι αντίστοιχο ποσό έχει εγκριθεί να δοθεί και προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για αντιπλημμυρική προστασία και έργα αποκατάστασης.

Ανάλογο θα είναι το ποσό που θα διατεθεί για ειδικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ