ManpowerGroup: Πώς η διατήρηση και εκπαίδευση του προσωπικού εξοικονομεί χρόνο και χρήμα

Η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού συμβάλλει στην ανάπτυξη της κάθε εταιρείας και συμφέρει περισσότερo από μια νέα πρόσληψη.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το 4ο τρίμηνο του 2021, οι προθέσεις προσλήψεων των 45.000 εργοδοτών που συμμετείχαν στην ερεύνα είναι υψηλότερες σε ετήσια σύγκριση, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2020.  Οι 14 από τις 43 χώρες μάλιστα αναφέρουν τις υψηλότερες προθέσεις των τελευταίων δέκα ετών.  

Ωστόσο, η εύρεση εξειδικευμένων ταλέντων παραμένει κορυφαία πρόκληση για τους εργοδότες παγκοσμίως με το 69% να αναφέρει δυσκολία στην κάλυψη κενών θέσεων, συνιστώντας το υψηλότερο ποσοστό των 15 ετών για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Οι εργοδότες με την μεγαλύτερη δυσκολία καταγράφονται στην Ινδία (89%), στη Ρουμανία (84%) και στη Σιγκαπούρη (84%). Και οι Έλληνες εργοδότες αγωνίζονται να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα με το ποσοστό να αγγίζει το 72% – ίδιο ποσοστό και για τις ΕΜΕΑ χώρες.  

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ταλέντων, οι Έλληνες εργοδότες προσφέρουν με βάση την έρευνα μια σειρά από κίνητρα ώστε να προσελκύσουν ταλέντα τις επιχειρήσεις τους, όπως:  

  • Εκπαίδευση, Ανάπτυξη δεξιοτήτων ή η επαγγελματική καθοδήγηση (55%) 
  • Ευέλικτα ωράρια εργασίας (42%) 
  • Υψηλό μισθό (39%) και Μπόνους και (29%) 

Από την άλλη πλευρά, παγκοσμίως ο πρωταρχικός τρόπος αντιμετώπισης της έλλειψης ταλέντου αποτελεί η προσφορά εργασιακής ευελιξίας (67%) τόσο σε επίπεδο ωραρίου όσο και χώρου εργασίας, ενώ το 41% επενδύει στην κατάρτιση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και το mentoring. 

Περισσότερα στο startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ