efood: Πάνω από όλα η ασφάλεια των διανομέων μας

Σε μια ασυνήθιστη και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο του online food delivery στην Ελλάδα.

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα προχώρησε σήμερα η efood εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει από νωρίς το πρωί την Αττική, με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων που παραδίδουν τις παραγγελίες αλλά και την προάσπιση της υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης των χιλιάδων πελατών της.

Για λόγους σωματικής ασφαλείας των διανομέων, που εργάζονται στην μεγαλύτερη εταιρεία online food delivery της ελληνικής αγοράς, έκλεισε προληπτικά αρχικά το κέντρο της Αθήνας,  όπου είχαν σημειωθεί τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και στην συνέχεια περιοχές στις οποίες σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές είχαν πλημμυρίσει δρόμοι και η κυκλοφορία των οχημάτων είτε είχε διακοπεί από την αστυνομία, είτε η κίνηση διεξάγονταν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω συσσώρευσης υδάτων ή πτώσης δέντρων.

Μάλιστα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την προειδοποίηση της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» και την προτροπή της υπηρεσίας του 112 για την αποφυγή των «άσκοπων μετακινήσων» , η διοίκηση της efood επέστειλε και μηνύματα στους διανομείς των πληττόμενων περιοχών από την σφοδρή κακοκαιρία, αναφέροντας πως «Λόγω των καιρικών φαινομένων θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως η υπηρεσία μας θα μείνει κλειστή απόψε στην Αττική μέχρι νεοτέρας».

Το συγκεκριμένο μήνυμα κατέληγε με την φράση «επειδή πάνω από όλα είναι η ασφάλειά σου, θα σε συμβουλεύαμε να αποφύγεις κάθε άσκοπη μετακίνηση. Stay safe».

Πρόκειται για μια ενέργεια που ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανονισμούς προστασίας του προσωπικού στις πλέον προηγμένες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία) και προκάλεσε τα εγκωμιαστικά σχόλια τόσο των διανομέων όσο και των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ