Holistic: Το energytech agency της νέας οικονομίας

H HOLISTIC, μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016, έχει σαν στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους τομείς της υποστήριξης και διαχείρισης έργων, ψηφιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών διαχείρισης ενέργειας. Η εταιρεία σχεδιάζει και εφαρμόζει ολοκληρωμένες λύσεις, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες διοίκησης καθώς και σχεδιάζει, αναπτύσσει και παρακολουθεί την πρόοδο υλοποίησης καινοτόμων συστημάτων πληροφορικής. Έχει μια πολύ δυναμική και εξωστρεφή πορεία τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας μέρος σε σημαντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις έρευνας και ανάπτυξης.

Όπως μας ανέφερε η Γεωργία Πολυτάνου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και marketing της Holistic: “Η Holistic αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες μηχανικούς, διεθνολόγους, οικονομολόγους, αναλυτές, ερευνητές και κοινωνιολόγους. Η προσέγγισή της βασίζεται στη δέσμευση και την αποτελεσματικότητα. Η διαφάνεια, η αξιοπιστία και ο επαγγελματισμός είναι κεντρικά σημεία στη φιλοσοφία της, καθώς αποτελούν βασικές πτυχές της οικοδόμησης και διατήρησης ισχυρών και μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες. Προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες προηγμένης τεχνολογίας που έχουν πραγματική και μετρήσιμη αξία καθώς και θετικό αντίκτυπο σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

 
Τα μέλη της ομάδας της HOLISTIC έχουν συμμετάσχει ως διαχειριστές έργων, εμπειρογνώμονες ή/και ερευνητές σε πολλά ευρωπαϊκά (Horizon 2020, FP7, Intelligent Energy Europe, κ.λπ.) και εθνικά έργα στα παραπάνω αντικείμενα.
 
Μάλιστα η HOLISTIC έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων που διαχειρίζεται το Elevate Greece. Το Elevate Greece αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης με σκοπό να αναχθεί η Ελλάδα σε παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας με πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
 
“Τα συστήματα μας έχουν την ευελιξία να συλλέγουν και να επεξεργάζονται ετερογενή δεδομένα, όπως κλιματικά δεδομένα, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενός κτιρίου, το ενεργειακό προφίλ, τις καιρικές συνθήκες, τις τιμές ενέργειας και πολλούς άλλους παράγοντες κατά περίσταση. Μέσα από την αξιοποίηση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης παράγονται μοντέλα πρόβλεψης (π.χ. παραγωγής ενέργειας, κατανάλωσης ενέργειας), και σε συνδυασμό με τα πραγματικά δεδομένα διαμορφώνονται κατάλληλα σχέδια δράσης για ευφυή διαχείριση ενέργειας σε επίπεδο κτιρίου ή πόλης. Τα συγκεκριμένα συστήματα με γνώμονα τα δεδομένα μπορούν να υποστηρίζουν τους ενεργειακούς υπευθύνους και τελικούς χρήστες κτιρίων / εγκαταστάσεων στη διαχείριση ενέργειας, με απώτερο σκοπό τη μείωση τους κόστους και εκπομπών CO2, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που αφορούν στον εκάστοτε οργανισμό” συμπλήρωσε η Γεωργία Πολυτάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ