Η επόμενη ημέρα για το ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση της Φώφης-Αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πολιτική στάση που Θα κρατήσουν τόσο οι συνυποψήφιοί της όσο και οι Βενιζέλος, Χριστοδουλάκης και Παπανδρέου.

Νέα δεδομένα στην εσωκομματική κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ, μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από τη διεκδίκηση επανεκλογής στη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, λόγω επιδείνωσης της υγείας της, καθώς υποχρεώθηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για νοσηλεία.

Η Φώφη Γεννηματά που είχε διαδεχθεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο το 2015, έθεσε μεν τον εαυτόν της εκτός κούρσας ηγεσίας για να δώσει μια καίρια μάχη με γενναιότητα για τη ζωή της, αλλά παραμένει πρόεδρος του Κινήματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας.

Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής». Η ίδια κατέστησε σαφές ότι «ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετέβη σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφθεί την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. O Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά η οποία εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο.

Οι αντιδράσεις από τους συνυποψηφίους της Φώφης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνυποψήφιος με τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του κόμματος, μόλις πληροφορήθηκε την επιδείνωση της υγείας της δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Τη συμπάθειά του για την επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο συνυποψήφιός της, Ανδρέας Λοβέρδος. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», δήλωσε με τη σειρά του ο ίδιος Λοβέρδος.

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o Χάρης Καστανίδης.

Η επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των υπογραφών για να ανακηρυχθούν επίσημα οι υποψήφιοι. Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, πληροφορίες δεν αποκλείουν ότι ενδεχομένως και εντός της ημέρας να υπάρξει σύσκεψη των υποψηφίων αρχηγών ή των εκπροσώπων τους με κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, με αντικείμενο την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για να λάβουν χώρα στις 5 Δεκεμβρίου -σε ό,τι αφορά τον α΄ γύρο- και στις 12 Δεκεμβρίου -ο β΄ γύρος. Υπάρχει δηλαδή ένα εύλογο διάστημα δύο μηνών. Αναμένεται σε πολιτικό επίπεδο και η παρέμβαση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά το μήνυμά του που εστιάζει καθαρά στο θέμα υγείας και την ανθρώπινη πλευρά της κατάστασης.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, και περιμένουν τόσο στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ όσο και στα άλλα κόμματα, καθώς αναμένεται να υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις από τις εξελίξεις τουλάχιστον και στον ΣΥΡΙΖΑ, να δουν τη στάση που θα κρατήσει τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς το το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ του δίνει τη δυνατότητα και αρκεί να συγκεντρώσει τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται, για να βρεθεί διάδοχος της Φώφης Γεννηματά. Αλλά μόνο αν έχει την υποστήριξή της βεβαίως.

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

Τα μηνύματα υποστήριξης του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Προέδρου της Δημοκρατίας

«Φώφη, έχω σοκαριστεί. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά περαστικά. Τα πολιτικά έχουν δευτερεύουσα και μικρή σημασία. Έχεις μεγάλη δύναμη και θα τα ξεπεράσεις όλα. Φιλιά. ΒΒ». Με αυτό το μήνυμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχήθηκε περαστικά στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χθες το απόγευμα, μόλις πληροφορήθηκε την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με την υγεία της. Τόνισε, επίσης, ότι η κ. Γεννηματά είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ