Γιάννης Βούρος από το νέο Γήπεδο: «Του χρόνου η ΑΕΚ θα κάνει πρεμιέρα στην Αγιά Σοφιά»

Επί βουλευτικής του θητείας, το 2012, είχαν μπει τα θεμέλια της αδειοδότησης του γηπέδου.

Σε ιδιαίτερα συγκινητικέ,ς εξομολογητικές δηλώσεις για τους φιλάθλους της ΑΕΚ αποδύθηκε σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr o Γιάννης Βούρος, δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Ο ίδιος άνοιξε τις Θύρες του Γηπέδου «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ Αρένα» και αποκάλυψε όλα όσα αντιμετώπισε προβλήματα, δυσκολίες, καθυστερήσεις, από τη θέση της δικαιοδοσίας του, για την ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου. Με προεξάρχουσα τη γραφειοκρατία και φυσικά τις συνέπειες του κορονοϊού.

Ο Γιάννης Βούρος αναφέρθηκε στο κατά πόσο η πανδημία επηρέασε το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής, μίλησε για τις συγκινητικές ιστορίες που έχει ζήσει και ο ίδιος ως μεγάλος ΑΕΚτζής, αλλά και μοιράστηκε το όραμά του για την πορεία της αγαπημένης του ομάδας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο νυν δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, είναι πεπεισμένος πως στην πρώτη αγωνιστική της επόμενης σεζόν η «Ένωση» θα αγωνίζεται στην «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ Αρένα».

Άλλωστε επί βουλευτικής του θητείας, το 2012, είχαν μπει τα θεμέλια της αδειοδότησης του γηπέδου, όπως θυμάται ο ίδιος τις λεπτομέρειες, και μάλιστα στα γενέθλιά του 23 Ιουνίου 2012, όταν ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος, με τις σχετικές εγκυκλίους και τις σχετικές παραγράφους, με δική του τροπολογία που ψηφίστηκε σε επίπεδο διακομματικό.

Ο Γιάννης Βούρος μικρός είχε παίξει στα εφηβικά τμήματα της ΑΕΚ και μοιράζεται την προσωπική του ιστορία: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα 150μ. από αυτό το γήπεδο. Ήταν γιορτή για εμάς οι Κυριακές. Τρώγαμε στις αυλές και μετά μαζευόμασταν και πηγαίναμε να δούμε την ΑΕΚ. Ξεκίνησα ως αθλητής του στίβου. Μια Παρασκευή, παίζαμε λίγη μπάλα εμείς οι στιβικοί για να χαλαρώσουμε. Ήρθε ο τότε προπονητής Χατζημιχαήλ, μου λέει «τι κάνεις εσύ;», τρέχω στον στίβο του απάντησα. «Έλα να παίξεις μπάλα», μου είπε. Και ξεκίνησα…». Έχει ο καιρός γυρίσματα και βρέθηκε επί δημαρχίας του να αναλαμβάνει το τόσο νευραλγικό αθλητικό έργο που το περιμένει με ανυπομονησία ο κόσμος της ΑΕΚ.