BIM Conference 2021: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του τεχνικού κλάδου στο επίκεντρο του συνεδρίου

Το συνέδριο συνδιοργανώνει το ΤΕΕ και η BOUSSIAS Communications την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ολοήμερο υβριδικό συνέδριο με τίτλο BIM Conference 2021 συνδιοργανώνει το ΤΕΕ και η BOUSSIAS Communications την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τεχνικού κλάδου μέσα από τη μοντελοποίηση κατασκευαστικών πληροφοριών(Building InformationModeling – BIM). Κατά την έναρξη του συνεδρίου ο υφυπουργός Υποδομών και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, θα τοποθετηθούν με σημαντικές ομιλίες και θα συζητήσουν ζωντανά για τις πρωτοβουλίες που «τρέχουν» αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο κυβερνητικών αποφάσεων, όσο και στην αγορά του κλάδου των κατασκευών.

«Προωθούμε το BIM, που ήδη είναι απαιτητή η χρήση του στις μελέτες και την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και ουσιαστικά θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εφαρμογή του σε δεύτερο χρόνο σε όλα τα μεγάλα έργα κατ’ αρχήν». Με τη δήλωση αυτή ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννης έδωσε το στίγμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ευρύτερου κλάδου των κατασκευών. Ενόψει της σημαντικής αυτής εκδήλωσης για τον τεχνικό κόσμο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε από την πλευρά του:

«Η ζωή μας και η δουλειά μας μπορεί να γίνει καλύτερη με τη χρήση νέων εφαρμογών και νέων τεχνολογιών. Και ταυτόχρονα μπορούμε, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία, κυρίως ψηφιακά, να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τόσο τεχνικές προκλήσεις που γνωρίζουμε όσο και προβλήματα στα οποία δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να δώσουμε επαρκείς και κατάλληλες λύσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη χρήση των πόρων.

Για αυτό στο ΤΕΕ επενδύουμε σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες και για αυτό κάνουμε ακόμη μία ανοιχτή εκδήλωση για την ψηφιακή κατασκευή και την μοντελοποίηση. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός κάθε κλάδου προσφέρει ευκαιρίες αλλά δημιουργεί και προκλήσεις. Αυτές θα συζητήσουμε και θα αναδείξουμε, ώστε οι Έλληνες μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας, τόσο σε κατασκευαστικό όσο και μελετητικό επίπεδο, να βρίσκονται στην πρωτοπορία των εξελίξεων και να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο».

Στο BIM Conference 2021 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η μελέτη Cost Benefit Analysis for the Use of BIM της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του BIM, EU BIM Task Group. Σημειώνεται ότι το συνέδριο έρχεται σε συνέχεια σχετικής ανοιχτής εκδήλωσης του ΤΕΕ στις αρχές του 2020, της συμμετοχής στελεχών του Επιμελητηρίου στο EU BIM Task Group της ΕΕ, των πρόσφατων εξελίξεων στα θέματα κατασκευών και του εξελισσόμενου ολοένα και περισσότερο ψηφιακού μετασχηματισμού όλων των τομέων της οικονομίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδική μορφή, λόγω της πανδημίας, με φυσική παρουσία ομιλητών στο χώρο της OTE Academy και διαδικτυακή παρακολούθηση από τους συμμετέχοντες, καθώς και διαδικτυακή μετάδοση για εγγεγραμμένους χρήστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ