Eurovision 2022: Καταλήγει τελικά στο Τορίνο η διοργάνωση;

Πληροφορίες τις τελευταίες ώρες θέλουν την πρωτεύουσα του Πιεμόντε να αναλαμβάνει την φιλοξενία του θεσμού.

Στην τελική ευθεία μπαίνει τελικά το θέμα Eurovision για την Ιταλία. Η γειτονική μας χώρα επιτέλους έσπασε το ρόδι και ύστερα από πολύμηνες διαβουλεύσεις φαίνεται να έχει καταλήξει σε τοποθεσία διεξαγωγής του θεσμού. Πρωινές πληροφορίες προερχόμενες από την εφημερίδα La Stampa λένε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει επισήμως ότι η Eurovision του 2022 θα τελεστεί στην πρώτη πρωτεύουσα της Ιταλικής επικράτειας, συνάμα και πρωτεύουσα της επαρχίας του Piemonte, το Τορίνο.

Η υποψηφιότητα που παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι η δήμαρχος της πόλης, Chiara Appendino, αποτιμήθηκε προτιμότερη από αυτή του Μιλάνο, της Μπολόνια, του Ρίμινι και του Πεζάρο. Επομένως η δυτική Ιταλία ετοιμάζεται να βάλει τα καλά της και να υποδεχθεί το κύμα των Eurofans και των παγκοσμίων media. Τα ερωτηματικά βέβαια για το ποιοι  θα αναλάβουν την παρουσίαση παραμένουν. Έχει άσους στο μανίκι της η Rai; Θα δείξει. Σύμφωνα πάντα με την La Stampa μέσα στις επόμενες ώρες περιμένουμε ανακοινώσεις με άρωμα Eurovision από τα μεγάλα στελέχη της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης χωρίς να είναι βέβαιο ωστόσο ότι θα λυθούν οι απορίες μας σχετικά με τους παρουσιαστές.

Επί του θέματος έχουν ακουστεί πολλά σενάρια τα περισσότερα εκ των οποίων μάλλον δεν ισχύουν. Γράφτηκαν και ακούστηκαν λ.χ. τα ονόματα της Μόνικα Μπελούτσι και της Ελιζαμπέτα Κανάλις τα οποία μάλλον είναι αποκυήματα φαντασίας. Δυνατά παίζει το όνομα της Chiara Feragni που είναι διάσημη top model και influencer σε όλο τον κόσμο, κατέχει άριστα τα αγγλικά και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην διαφήμιση της διοργάνωσης στα παγκόσμια social media. Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια  είναι το τι θα ζητήσει οικονομικά, εφόσον προκριθεί αυτή η λύση, και όλοι υποπτευόμαστε ότι το κασέ της θα είναι υψηλό.

Εσχάτως κυκλοφόρησαν φήμες ότι αναζητείται πάση θυσία και ένα πρόσωπο με διεθνές κύρος που θα προξενήσει το ενδιαφέρον της νεολαίας. Αμέσως ακούστηκε το όνομα του διεθνούς pop star Mika ο οποίος εδώ και χρόνια έχει κάνει την Ιταλία μόνιμη κατοικία του. Θα δεχθεί o βρετανολιβανέζος τραγουδοποιός να μπει στα παπούτσια του παρουσιαστή του μεγάλου υπερθεάματος που παρακολουθούν 300 εκατομμύρια τηλεθεατές;  Ο καιρός γαρ εγγύς. Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ