«Έλα μόνος σου. Φύγε με το ρομπότ σου!»: Εργαστήρια για εφήβους από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Το εργαστήριο ονομάζεται «Έξυπνο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ» και προσφέρει γνώσεις Προγραμματισμού, Μαθηματικών και Σχεδίασης.

Μια νέα σειρά εργαστηρίων για ηλικίες 13-18 ετών, έρχεται από αυτή την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και για οκτώ συνεχόμενες Κυριακές στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το εργαστήριο ονομάζεται «Έξυπνο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ» και φέρνει κοντά στους εφήβους το αύριο, σήμερα. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να κατασκευάζουν, να προγραμματίζουν το δικό τους ρομπότ και να το κινούν ελεύθερα στον χώρο. Ακόμη θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με τους τομείς της δημιουργίας και του προγραμματισμού εφαρμογών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, της αλγοριθμικής σκέψης και της Ρομποτικής.

Θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις Προγραμματισμού, Μαθηματικών και Σχεδίασης. Θα αναπτύξουν δεξιότητες όπως ομαδική εργασία, συνεργατικότητα, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Χρησιμοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες, θα δημιουργήσουν μια εφαρμογή για το έξυπνο κινητό τηλέφωνο τους, ώστε να ελέγχουν τις κινήσεις του ρομποτικού τους οχήματος μέσα από την κλίση του κινητού τους. Τέλος, θα μάθουν πώς μπορούν να το προγραμματίσουν, έτσι ώστε να αποφεύγουν τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του και ταυτόχρονα να τα παρακάμπτει, ώστε να αποτραπεί η σύγκρουση. Φεύγοντας, όσοι λαμβάνουν μέρος στα εργαστήρια, θα πάρουν μαζί τους το ρομπότ που έφτιαξαν.

Το συνολικό κόστος της σειράς αυτής των 8 εργαστηρίων είναι 80 ευρώ και περιλαμβάνει επίσης και όλα τα υλικά για να φτιάξει κανείς το δικό του ρομπότ.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30 – 16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο [email protected]. Το Ίδρυμα Ευγενίδου τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων.