Intrasoft: Επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων εξαγοράς από τον κολοσσό Netcompany Group

Είναι σε εξέλιξη συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών για τις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία πληροφορικής Netcompany Group για την εξαγορά της (100%) ή την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής εταιρείας πληροφορικής και λύσεων λογισμικού Intrasoft International προχώρησε ο όμιλος Intracom, διευκρινίζοντας πως είναι σε εξέλιξη συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

Σε ανακοίνωσή της Intrasoft International προς το Χρηματιστήριο χθες το μεσημέρι, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Netcompany (NETC) για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την INTRASOFT INTERNATIONAL. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη σχετική της ενημέρωση: «Δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε μελλοντική εξέλιξη».

Από την πλευρά του, λίγες ώρες αργότερα ο όμιλος Netcompany από τη Δανία, σε δική του ανακοίνωση ανέφερε με τη σειρά του ότι επιβεβαιώνει ότι διερευνά ενδεχόμενη συναλλαγή που περιλαμβάνει εξαγορά της Intrasoft International S.A. «Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση εφόσον και όταν κριθεί απαραίτητο», όπως σημειώνεται στη εν λόγω ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό.

Εξέλιξη που επιβεβαιώνει πλήρως τη στήλη Sniper του emea.gr που είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο deal.

Υπενθυμίζεται ότι η Intrasoft International ιδρύθηκε το 1996 και ειδικεύεται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί περισσότερα από 2.200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 50 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν περισσότερες από 30 γλώσσες.

Έχει έδρα το Λουξεμβούργο και  παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία η Intrasoft το 2020 είχε κύκλο εργασιών ύψους 197,3 εκατ. ευρώ με το 56,8% των εσόδων να προέρχεται από έργα για θεσμούς της ΕΕ, το 16,8% από έργα του Δημοσίου και το 23,7% από έργα στον ιδιωτικό τομέα.

Η εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του 2021 κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 8,4% στα 101,1 εκατ. ευρώ από 93,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Το EBITDA διαμορφώθηκε στα 9,9 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων σε 3,3 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή νέων συμβάσεων έφτασε το πρώτο τρίμηνο του 2021 στα 297 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 1η Ιουλίου κοντά στα 900 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ