Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Έργα Ελλήνων εικαστικών εκτίθενται στον χώρο του «Delta»

Το «Delta» δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό.

To «Delta», ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεργάζεται με την ARTWORKS, παρουσιάζοντας έργα Ελλήνων εικαστικών στον χώρο του εστιατορίου.

Ως πλατφόρμα προβολής σύγχρονων εικαστικών, το «Delta» αναδεικνύει έργα τα οποία, εναλλάσσονται ανά χρονιά και έρχονται να προστεθούν στον χώρο οργανικά, ως μέρος του τοπίου. Ακολουθώντας την ιδέα της αειφορίας μας προσκαλούν να σκεφτούμε την τέχνη ως μέρος ενός πολυποίκιλου οικοσυστήματος με αλληλεξαρτώμενους παράγοντες.

Τα έργα ανιχνεύουν τη σχέση φυσικού και ψηφιακού περιβάλλοντος, γνώσης και συναισθήματος, την έννοια της σωματικότητας σε διάλογο με την αρχιτεκτονική και το τοπίο. Εντάσσουν μυθολογικές αναφορές στους σύγχρονους προβληματισμούς και συνδέουν οπτικές και απτικές πληροφορίες.

Οι πέντε καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τη δουλειά τους την τρέχουσα χρονιά είναι ο Μανώλης Δασκαλάκης-Λεμός, o Δημήτρης Εφέογλου, η Κατερίνα Κομιανού, ο Πέτρος Μώρης και η Μαλβίνα Παναγιωτίδη. Όλοι τους έχουν βραβευτεί από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) της ARTWORKS.

Το «Delta» δημιουργήθηκε, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.