Απόψε το βράδυ, ο θρύλος της ροκ, Eric Burdon στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ

Ο Eric Burdon για τον εαυτόν λέει ότι νομίζει ότι γεννήθηκε μαύρος.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται απόψε στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ1 στις 23.00 στο Μουσικό Κουτί τον μεγάλο θρύλο της ροκ, τον Eric Burdon, ψυχή των Animals που συνεχίζει την περιπέτειά του στη μουσική για έκτη δεκαετία.

Το πρώτο επεισόδιο της τόσο επιτυχημένης μουσικής εκπομπής, για φέτος, φιλοξενεί μαζί με τον παγκοσμίου εμβέλειας καλλιτέχνη και τους δικούς μας, Θωμά Κωνσταντίνου από τους ΤΑΚΙΜ, καθώς και τη νέα ερμηνεύτρια, Σεμέλη Παπαβασιλείου. “Μωρή κουντούλα λεμονιά” και “Αμοργιανό πέρασμα”, θα είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που θα ακουστούν απόψε, με την παρουσία και συμμετοχή του μεγάλου ροκ καλλιτέχνη.

Ο Eric Burdon για τον εαυτόν λέει ότι νομίζει ότι γεννήθηκε μαύρος. Έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη πολλές ζωές μαζί, ενώ δεν παραλείπει να πει δυο λόγια για μεγάλες προσωπικότητες που έχει γνωρίσει.

Για τον Bruce Springsteen, δήλωσε: «Τον αγαπώ. Είναι ροκ σταρ του ύψιστου είδους και δεν έχει ξεχάσει από πού προέρχεται».

Για τη Μελίνα Μερκούρη, είπε «Λάτρευα τη Μελίνα, καθώς και την υπέροχη ταινία που είχε κάνει ‘‘Ποτέ την Κυριακή’’. Όταν ήσουν κοντά της, τα μάτια της ήταν τόσο έντονα. Εξέπεμπε δυναμικότητα».

Για τον John Lennon, με τη σειρά του, είπε με το γνωστό του ύφος, «Ήμουν φίλος με τους Beatles, όμως μπορώ να πω ότι πιο πολύ δεμένος ήμουν με τον John Lennon. Αν εγώ ήμουν τρελός, αυτός ήταν θεότρελος!»

Δύο από τα ντουέτα που θα ακουστούν απόψε στην εκπομπή:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ