ΟΛΠ: Κέρδη 15,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 72 εκατ. ευρώ έναντι 66,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους

Αύξηση κατά 8,3% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) κατά το α΄ εξάμηνο του 2021. Συγκεκριμένα τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 72 εκατ. ευρώ έναντι 66,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
Η σημαντική αυτή εξέλιξη παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας επιτεύχθηκε εξαιτίας της αύξησης των εσόδων από τον τομέα κρουαζιέρας, από τον τομέα διακίνησης αυτοκινήτων και από τον τομέα ακτοπλοΐας (κατά 175,1%, 34,9% και 9,7%, αντίστοιχα). Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώθηκε αύξηση των εσόδων από την παραχώρηση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ κατά 5,7% (δηλ. 1,8 εκατ. ευρώ).

Εξίσου εντυπωσιακό στα επίσημα αποτελέσματα του ΟΛΠ για το πρώτο εξαμήνου του έτους είναι η εμφάνιση κερδών προ φόρων ύψους 20,84 εκατ. ευρώ (έναντι 20,85 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020) και των κερδών μετά από φόρους, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 15,1 εκατ. ευρώ (έναντι 15,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020).

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. Γιού Ζενγκάνγκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2021, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η συνεχής αύξηση του κύκλου των εργασιών του Οργανισμού παρά της δυσκολίες, με τις οποίες όλοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας, αποδεικνύει πως ο ΟΛΠ είναι μια εταιρεία με ανθεκτικότητα και ισχυρές βάσεις που υπεύθυνα συνεχίζει να εφαρμόζει και να υλοποιεί τη στρατηγική της για το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο ήδη πια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην ελληνική Κυβέρνηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του COVID-19 και τα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ