Σήμερα η ανακοίνωση των μέτρων για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη

Λεπτομέρειες για τα μέτρα στήριξης που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση των πληγέντων από τον καταστροφικό χθεσινό σεισμό, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ανάλογα των μέτρων για τους πυρόπληκτους θα είναι τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επεσήμανε δε, ότι «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε επίσης ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ για την ένταξη των οφειλών της πανδημίας στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων, λέγοντας ότι αυτό μπορεί «να είναι ακόμη και σήμερα ή αύριο». Στη συγκεκριμένη ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν περισσότεροι από 800.000 φορολογούμενοι για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την αρχή της πανδημίας έως και το τέλος Ιουλίου εφέτος.

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας, δήλωσε πως «υπάρχει ακρίβεια, δικαιολογημένη», σημειώνοντας ωστόσο ότι «είναι καλύτερη η κατάσταση από την Ευρώπη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρεις έγκαιρα μέτρα. Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι παροδικό». Πρόσθεσε ότι στην ενέργεια «υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι παροδικό, αλλά θα κρατήσει περισσότερο» και σχολίασε ότι «στην Ελλάδα το ενεργειακό κόστος είναι χαμηλότερο από 17 χώρες της Ευρώπης», ενώ η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την επιδότηση του ρεύματος και το επίδομα θέρμανσης.