Πόλεμος δίχως τέλος ανάμεσα στους Brangelina

Το διαζύγιο, η επιμέλεια των παιδιών και το Château Miraval κρασί

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του  Μπράντ Πιτ με την Αντζελίνα  Τζολί βλέπουμε αυτές τις μέρες. Η πλοκή αυτής της νέας πράξης του δράματος έρχεται να προστεθεί δίπλα στις δύσκολες διαδικασίες του διαζυγίου τους ενώ την ίδια ώρα μαίνεται η σκληρή διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους.

Ποιό είναι όμως το νέο πεδίο αντιπαράθεσης που ανεβάζει και πάλι στα ύψη την θερμοκρασία της διαμάχης ανάμεσα στους δυο κάποτε πολύ ερωτευμένους stars του Χόλιγουντ; Την απάντηση την πήραμε από Αμερική πλευρά και μας αποκαλύπτει ότι γίνεται σκοτωμός για το κτήμα, του πάλαι ποτέ ζεύγους, στη Γαλλία Château Miraval από το οποίο παράγεται και το ομότιτλο, ραφινάτης γεύσης κρασί τους.

Η ιστορία έχεις ως εξής. Το κτήμα ανήκε κατά 60% στον Μπράντ Πιτ. Ωστόσο όταν αποφασίστηκε ότι το ζευγάρι χωρίζει ο Πιτ πούλησε στην Τζολί έναντι ευτελούς τιμήματος, ύψους 200 δολαρίων, ποσοστό 10% από το συνολικό μερίδιο του. Ήταν μια  συμβολική  κίνηση αβρότητας προς την επί πολλά χρόνια σύντροφο του, ισχυρίζεται η πλευρά του Τεξανού ηθοποιού, καθότι σ’ αυτό το κτήμα φιλοξενήθηκε η τελετή του γάμου τους. Επί του παρόντος όμως η Τζολί αποφάσισε να πουλήσει εξ’ ολοκλήρου το μερίδιο της. Η απόφαση της αυτή ενόχλησε σφόδρα τον πρώην σύζυγο της κυρίως σε ανθρώπινο επίπεδο. Εκείνος θεωρεί ότι θα έπρεπε να ενημερωθεί απευθείας από την ίδια αφ’ ενός γιατί της παραχώρησε ένα ικανοποιητικό ποσοστό το οποίο θα καρπωθεί σε πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτή που εκείνη κατέβαλε αφ’ έτερου δηλώνεται από την πλευρά του η έντονη ενόχληση του γιατί ο ίδιος ο Πιτ κατέθεσε μεγάλη προσωπική εργασία μέσα στο κτήμα αναντίστοιχη με την προσφορά της Τζολί.

Όπως λένε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η Τζολί δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει την διαδικασία πώλησης όποια και αν είναι η άποψη του Πιτ. Κακές γλώσσες της χρεώνουν διάθεση να πληγώσει τον πρώην σύντροφο της μιας και οι αξιώσεις της να παίξει εκείνη τον ρυθμιστικό ρόλο στις σχέσεις των παιδιών της με τον πατέρα τους δεν έχουν καταστεί εφικτές. Οι αρχικές κατηγορίες της για κακομεταχείριση από την πλευρά του Πιτ προς τα παιδιά τους παρότι ερευνήθηκαν από το FBI δεν αποδείχθηκαν ποτέ ενώ το αίτημα της να καταθέσουν εναντίον του πατέρα τους τα τρία από τα έξι τους παιδιά δεν έγινε αποδεκτό από τον δικαστή που ασχολείται με την υπόθεση τους. Αποτέλεσμα;  Η 45χρονη ηθοποιός να κατηγορεί, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, τον 57χρονο Πιτ ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη διασημότητά του για να κερδίσει ειδική μεταχείριση στη μακρόχρονη μάχη της επιμέλειας. 

Κατόπιν αυτού γίνεται κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο πόλεμος των Brangelina  θα φουντώσει ακόμη περισσότερο και στο γαλλικό μέτωπο του Château Miraval. Όπως μαθαίνουμε από γαλλικές πηγές η αξία του κτήματος αγγίζει τα 140 εκατομμύρια δολάρια. Μαζί με το μερίδιο της απ’ ο, τι φαίνεται η Τζόλι θέλει να απαλλαγεί και από τις αναμνήσεις της γαμήλιας τελετής της με τον Πιτ. 

Η σπουδή με την οποία η Αντζελίνα προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω της ο, τι θυμίζει κάτι από το παρελθόν της με τον γοητευτικό σύζυγο της έχει απασχολήσει πολλάκις τα media στις ΗΠΑ. Ορισμένες ομιλούσες κεφαλές της δημόσιας ζωής ισχυρίζονται ότι η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός δρα και συμπεριφέρεται λες και είναι πληγωμένη ή αδικημένη παρότι, όπως φημολογείται, αυτή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων για τον χωρισμό και το διαζύγιο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι άλλωστε που ισχυρίζονταν ότι σε κάποια φάση είχε μετανιώσει γι’ αυτή της την επιλογή αλλά ο πρώην σύντροφος της δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην σχέση τους. Το που σταματάει η αλήθεια που αρχίζει το ψέμα δεν το ξέρει κανείς πάρα μόνον οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αν και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να συμφωνήσουν ακόμη σ’ αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή σαπουνόπερα του διαζυγίου των Brangelina θα έχει πολλές συνέχειες με άδηλη έκβαση. Ο έρωτας τους είναι πλέον συντρίμμια σαν και αυτά που είδαμε στο κλασικό πια φιλμ “Mr and Mrs Smith” στα γυρίσματα του οποίου γνωρίστηκαν και τους προέκυψε κεραυνοβόλο ερωτικό πάθος. Ήταν όμως, όπως αποδείχθηκε, άλλος ένας, επικών διαστάσεων, χολιγουντιανός έρωτας ο οποίος δεν μπόρεσε να αντέξει στον χρόνο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ