Θεανώ Φωτίου: Ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Επίθεση από την Αναπληρώτρια τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του Σύριζα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

“Ο μόνος που βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά για να μη βλέπει την πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης”, σχολίασε  η Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεανώ Φωτίου.

 Η βουλευτής ισχυρίζεται  ότι στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν υπήρξε ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία και πως είναι αόρατοι οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας, γυναίκες, παιδιά, ανάπηροι, ηλικιωμένοι. Ειδικότερα η κυρία  Φωτίου ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Υποσχέθηκε προστασία του οικογενειακού εισοδήματος ο πρωθυπουργός που δεν ενίσχυσε ούτε με 1 ευρώ τα νοικοκυριά των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων κατά την πανδημία όπως έκαναν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Υποσχέθηκε στα ακραία φτωχά νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 50 εκατομμύρια τα Χριστούγεννα αντί για κοινωνικό μέρισμα 1,5 δισ. σε αδύναμα και μεσαία στρώματα που έδινε ο Σύριζα. Περηφανεύτηκε ότι όλα τα παιδιά βρήκαν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ όταν άφησε φέτος εκτός 83.000 παιδιά. Υποσχέθηκε καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας εκείνος που ονόμαζε συσσίτια τα σχολικά γεύματα μεσογειακής διατροφής και τα καθήλωσε στα 185.000 καθημερινά που του παρέδωσε ο Σύριζα, αντί να τα επεκτείνει σε όλους τους 600.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων. Αντί για παιδική προστασία στους ανήλικους, παιδική εργασία και δωρεάν Gigabyte στο κινητό”.