Παραιτήθηκε ο Υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας

Αφορμή στάθηκε η πυρκαγιά με 14 νεκρούς σε νοσοκομειακή μονάδα Covid-19

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φίλιπτσε με αφορμή την πυρκαγιά σε μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου στην πόλη Τέτοβο, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους. Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά στις τοπικές αρχές, ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορονοϊό, στο νοσοκομείο του Τετόβου εξ’ αιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι. Οι 12 από αυτούς ήταν ασθενείς με κορονοϊό, που νοσηλευόταν στη μονάδα, και δύο επισκέπτες, συγγενείς νοσηλευόμενων. 

Ο Βένκο Φίλιπτσε δήλωσε προς τους εκπροσώπους του τύπου ότι υπέβαλε στον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ την παραίτησή του για λόγους ηθικής τάξης. “Ως γιατρός και Υπουργός διαθέτω ακεραιότητα και για λόγους ηθικής τάξης υπέβαλα γραπτώς την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ” δήλωσε χαρακτηριστικά:

Από το γραφείο του Ζόραν Ζάεφ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η παραίτηση του Βένκο Φίλιπτσε γίνεται αποδεκτή ή όχι. Προηγουμένως αυτού παραιτήθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας της χώρας και ο διοικητής του νοσοκομείου του Τετόβου, οι οποίοι προέρχονται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ