Οι Ταλιμπάν κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν έγκυο γυναίκα στο κεντρικό Αφγανιστάν

Ο εκπρόσωπος τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίν το διαψεύδει
χρηματοδότηση Ταλιμπάν

Πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει και πάλι η άσκηση πράξεων ακραίες βίας εις βάρος των γυναικών από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερο σε δυτικά δημοσιογραφικά γραφεία. Μόλις χθες κυκλοφόρησε είδηση ότι μια ομάδα υποστηρικτών των ακραίων ισλαμιστών πυροβόλησε το κεφάλι εγκυμονούσα γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και των παιδιών της, στην πόλη Φιρόζκοχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκορ στο κέντρο της χώρας. 

Η είδηση που προκάλεσε αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη ωστόσο διαψεύσθηκε από τους Ταλιμπάν. Ο εκπρόσωπος τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του BBC που δημοσιοποίησε το θέμα δήλωσε τα παρακάτω: “Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό και σας διαβεβαιώνω πως οι Ταλιμπάν δεν την σκότωσαν, η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες παρότι είναι συγκεχυμένες καθότι υπάρχει κλίμα τρόμου και πέπλο σιωπής στην πολύπαθη χώρα αναφέρουν ότι σύμφωνα με μαρτυρίες (σε καθεστώς ανωνυμίας πάντα γιατί υπάρχει ο φόβος των σκληρών αντιποίνων) κατοίκων της συγκεκριμένης πόλης τρεις οπλισμένοι άνδρες αναζήτησαν τη γυναίκα στο σπίτι της, έδεσαν μέλη της οικογένειάς της, την ξυλοκόπησαν-παρότι έγκυος στον 8ο μήνα της κύησης της-και την σκότωσαν πυροβολώντας την στο κεφάλι.

Ο φόβος στην πολύπαθη χώρα του Αφγανιστάν έχει καταλάβει ολοκληρωτικά τις γυναίκες οι οποίες τρέμουν να κυκλοφορήσουν δημοσίως αλλά πλέον το σαράκι του πανικού απλώνεται παντού. Δημοσιογραφικές πληροφορίες, από ιταλικά μέσα ενημέρωσης αυτή την φορά, λένε ότι ακόμη και πρώην δικαστικοί λειτουργοί φοβούνται για την ασφάλεια της ζωής του καθότι στο παρασκήνιο υπάρχει σχέδιο αντιποίνων για δικαστές που κατά το προηγούμενο καθεστώς είχαν στείλει παρανομούντες Ταλιμπάν στις φυλακές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ