Μαϊμού εμβολιασμοί στην Ιταλία, ψεύτικα self test στην Τουρκία

Τα κόλπα του αντιμεμβολιαστικού κινήματος δεν γνωρίζουν σύνορα

Και ενώ στην Ελλάδα το περιστατικό στο κέντρο υγείας του Παλαμά Καρδίτσας– για καταγραφή στο σύστημα εμβολιασμών που δεν συνέβησαν ποτέ- παίρνει την νομική οδό και εξετάζεται από τις εισαγγελικές αρχές παρόμοια φαινόμενα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού παρατηρούνται και σε άλλες χώρες.

Στην από, τα δυτικά σύνορα μας, γειτονική Ιταλία μια νοσοκόμα, στην πόλη της επαρχίας του Βένετο το Τρεβίζο(έδρα της γνωστής ομάδας μπάσκετ), κατηγορείται ότι πραγματοποίησε είκοσι ψεύτικους εμβολιασμούς. Το θέμα έφερε στην επιφανεία η εφημερίδα του Τορίνο La Stampa και η ιστορία έχει ως ακολούθως. Η εμβολιασμένη νοσοκόμα, φέρεται να δέχθηκε, το αίτημα είκοσι αντιμεβολιαστών να ρίξει την δόση του εμβόλιου σε βαμβάκι έτσι ώστε αυτοί οι πολίτες να πάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να τον έχουν κάνει. Η απάτη αποκαλύφθηκε, η εν λόγω νοσοκόμα τέθηκε σε διαθεσιμότητα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα οδηγεί ενώπιων των εισαγγελικών αρχών.

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στην εξ ανατολών γειτονική μας χώρα Τουρκία. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εκεί αποκάλυψαν ότι δυο εταιρείες πουλούσαν ψεύτικά self tests σε πολίτες.  Μολονότι οι τοπικές αρχές έπιασαν τους υπευθύνους των εταιρειών, με την γίδα στην πλάτη, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει ιχνηλάτηση των χρηστών των συγκεκριμένων tests οπότε θεωρείται βέβαιο ότι κάποιοι εξ αυτών θα συμβάλλουν στην διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Και η βόρεια Ευρώπη όμως έχει τα θέματα της. Μόλις πριν από δυο μέρες πραγματοποιήθηκε, σε πρωτοφανείς συνθήκες ηλιοφάνειας, μεγάλη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Άμστερνταμ. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι η  εν λόγω συγκέντρωση ήταν μεγάλη σε όγκο και παλμό καθώς σ’ αυτήν συνέρρευσαν πολίτες με εντελώς διαφορετικά ιδεολογικά  χαρακτηριστικά απ’ όλες τις μεριές της χώρας.

Εκτιμήσεις ανθρωπολόγων και κοινωνικών ψυχολόγων καταδεικνύουν με ανησυχία το παρόν φαινόμενο και υπογραμμίζουν ότι ειδικά στις προηγμένες κοινωνίες υπάρχει αύξηση των επιπέδων του άγχους των πολιτών μερικοί εκ των οποίων το εκτονώνουν υποκύπτοντας σε θεωρίες συνωμοσίας και αντιδραστικές, προς την συντεταγμένη πολιτεία στην οποία ζουν, πράξεις. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ