Θάνος Πλεύρης: Το θέμα ατόμων που πιέζουν άλλους να μην διασωληνωθούν θα το αξιολογήσει η Εισαγγελία

Στο φαινόμενο των αρνητών των διασωληνώσεων αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε σημερινή του δήλωση ξεκαθάρισε ότι εφόσον ο ασθενής έχει τη συνείδησή του μπορεί να αρνηθεί ιατρική πράξη ενώ εάν δεν την έχει, υπάρχει περίπτωση με εισαγγελική παρέμβαση να δοθεί η εντολή στα παιδιά του και άμεσους συγγενείς.

Για τις αντιδράσεις στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο υπουργός προχώρησε σε εξηγήσεις λέγοντας ότι σαφώς το κράτος δικαίου δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να ζήσει και να κάνει ιατρική πράξη που αφορά το άτομο αλλά η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά το κοινωνικό σύνολο και τον διπλανό τους και όχι μόνον αυτούς.

Για την πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι θα εξεταστούν και άλλοι χώροι και δραστηριότητες όπου ίσως γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά για την ώρα οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στις πιο ευάλωτες ομάδες σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους.

Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασε ωστόσο ο υπουργός υγείας για το 20% των ατόμων 70 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και υπάρχει πιθανότητα να νοσήσουν βαριά από τον κορωνοϊό.

Για την διαδικασία που αφορά τρίτους που πιέζουν άτομα να μην διασωληνωθούν υπάρχει νομοθετικό και νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να κινηθεί ο εισαγγελέας και να αξιολογήσει αυτές τις περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ