Οι Έλληνες αποχαιρετούν με μια αγκαλιά τον Μίκη

Σήμερα στις 15:00 ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, την Τετάρτη στις 15.00 η τελετή αποχαιρετισμού

Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα στις 15:00 στην Μητρόπολη Αθηνών η τίθεται η σωρός του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο αποχαιρετισμός στον σπουδαίο καλλιτέχνη, διανοητή και πολιτικό ακτιβιστή θα διαρκέσει σήμερα Δευτέρα μέχρι τις 19.00, θα συνεχιστεί την Τρίτη, από τις 10.00 έως τις 19.00, και την Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 14.00.  Μία ώρα αργότερα, στις 15.00,  θα ξεκινήσει, στον ίδιο χώρο, μια ειδική τελετή,  στην οποία θα δώσουν το παρών μέλη της οικογένειάς του, άνθρωποι από το στενό φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον και εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Αναμένεται να εκφωνηθούν επικήδειοι λόγοι.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι για την τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων. Η εν λόγω κρητική κωμόπολη ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, Γιώργη Θεοδωράκη, εκεί υπάρχει οικογενειακός τάφος όπου εκείνος αναπαύεται μαζί με μητέρα της οικογένειας, Ασπασία και τον πολυαγαπημένο του Μίκη αδελφό, Γιάννη. Στο κοιμητήριο του Γαλατά, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ολοκληρωθεί  το τελετουργικό της ταφή του. 

Σήμερα επιπλέον αναμένουμε την έκδοση  της απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, κατόπιν  σχετικού αιτήματος, που κατατέθηκε την Παρασκευή, από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του εκλιπόντος έτσι ώστε να διασφαλιστεί η τελευταία του επιθυμία σχετικά με τις λεπτομέρειες της ταφής του. Στη νομική διαδικασία θα παραστεί δικηγόρος αφού η κόρη του συνθέτη Μαργαρίτα-η οποία είχε αρχικά αντιρρήσεις για την ταφή στον Γαλατά αλλά εν τέλει έκανε πίσω-θα ταξιδέψει για την πόλη της Ξάνθης οπου θα λάβει χώρα το βράδυ της Δευτέρας συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι υπήρξε διχογνωμία  αναμέσα στην Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον αδερφό της Γιώργο ο οποίος με ανάρτηση του στα social media ξεκαθάρισε ότι δεν θα αψηφούσε ποτέ στην επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ