Φρούριο η Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Συγκεντρώσεις έχουν προαναγγελθεί από αρνητές του κορωνοιού, συνδικαλιστικούς φορείς, αντιεξουσιαστικές ομάδες και οπαδούς του ΠΑΟΚ

Σε καλά οργανωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό, για την αντιμετώπιση των συγκεντρώσεων που αναμένεται να λάβουν χώρα κατά την άφιξη και την παραμονή του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως, προχωράει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτή την φορά οι αρχές θα έχουν να αντιμετωπίσουν ποικιλόμορφες συγκεντρώσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει πορεία διαμαρτυρίας υγειονομικών ενάντια στο μέτρο της υποχρέωσης του εμβολιασμού τους στην Αρχαία αγορά της πόλης. Την ίδια μέρα στην Αψίδα του Γαλερίου, την πασίγνωστή Καμάρα, θα μαζευτούν οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι και αυτοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον covid που θα ισχύσουν για την προσέλευση στα γήπεδα.

Σαββάτο 11 Σεπτεμβρίου επίκειται μεγάλη διαδήλωση των αρνητών του κορωνοιού οι οργανωτές της οποίας εκτιμούν ότι θα έχει προσέλευση ίσως και είκοσι χιλιάδων ανθρώπων. Την Πλατεία της ΧΑΝΘ έχει ορίσει ως δικό του τόπο συγκέντρωσης το ΠΑΜΕ. Παράλληλα στους δρόμους θα βγουν, κατά την 11η Σεπτεμβρίου πάντα, με δικές τους πορείες η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, οι αντιεξουσιαστές και οι διάφορες συλλογικότητες.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Κυβέρνησης 

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των δράσεων γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει κινητοποιήσει 5.500 χιλιάδες αστυνομικούς νούμερο που μαρτυράει ότι η αστυνομική δύναμη της πόλης θα ενισχυθεί από όμορους νομούς αλλά και από τον νομό Αττικής. Θα στηθούν φράγματα με κλούβες και Αίαντες, θα απομακρυνθούν κάδοι απορριμάτων και ανακύκλωσης, θα αυξηθούν οι περιπολίες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, στον ουρανό της νύμφης του Θερμαϊκού θα πετάνε drones που θα παρέχουν άμεση οπτική πληροφόρηση στα κέντρα επιχειρήσεων, σε ταράτσες ψηλών κτιρίων θα ακροβολιστούν αστυνομικές δυνάμεις ενώ υπό επίβλεψη τίθενται ήδη και οι ύποπτες πρωτοβουλίες πολιτών μέσα στο διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Με δεδομένο ότι αναμένεται ένα θερμό τριήμερο φιλοδοξία της κυβέρνηση είναι η διατήρηση της νομιμότητας, η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας η οποία δυστυχώς πάντα γίνεται θέρετρο συγκρούσεων σε μια περίσταση που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να αποτελεί συνισταμένη ενότητας και περηφάνιας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ