Στο Ευρωπαϊκό Top 10 η Ελλάδα με τις περισσότερες πτήσεις τον Αύγουστο

Τα αριθμητικά δεδομένα που δημοσίευσε το Eurocontrol

Στην 7η θέση στην Ευρώπη, για την εβδομάδα από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, βρίσκεται η Ελλάδα σε επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της της. Το στοιχείο αυτό δημοσιεύθηκε σε έρευνα της Eurocontrol του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας που καταγράφει τις πτήσεις στα αεροδρόμια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Σύμφωνα με αυτήν έρευνα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η Ελλάδα είχε σε ημερήσια βάση 2.042 πτήσεις , ήτοι μόλις 3% λιγότερες εν συγκρίση με την αντίστοιχη εβδομάδα πριν από δύο χρόνια, σε εποχή προ πανδημίας

Τα πρωτεία, κατέχει, η Ισπανία με συνολικά 4.104 πτήσεις. Αριθμός μειωμένος ωστόσο κατά 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Την Ισπανία ακολουθεί η Γερμανία με μείωση 36%, στη τρίτη θέση βρίσκεται η Γαλλία, έπονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Τουρκία, η Ελλάδα όπως προαναφέραμε , οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία και η Ελβετία. 

Η Ελλάδα λοιπόν επιβεβαιωμένα ήταν αυτή με την μικρότερη μείωση πτήσεων, σε σχέση με το 2019, συγκρινόμενη με τις παραπάνω χώρες οι οποίες έχουν εν γενεί και  μεγαλύτερες οικονομίες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ταχύτερη ανάκαμψη στην αεροπορική κίνηση επί ελληνικού εδάφους επιτυχία που έχει τις ρίζες της στις αξιοθαύμαστες επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού. 

Από την μελέτη ποιοτικών δεδομένων- τα οποία και αυτά παίζουν το ρόλο τους-της έρευνας της Eurocontrol για το 2021 προκύπτει μια αξιοσημείωτη αύξηση της αεροπορικής κίνησης προς τα αεροδρόμια των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών. Παράγοντες της αγοράς αιτιολογούν αυτή την έκβαση με βάση την ανάγκη των τουριστών να σπαταλούν τον λιγότερο δυνατόν χρόνο στις μετακινήσεις τους προς τον προορισμό των διακοπών τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ