Ευρωπαϊκή Πίστη: Η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στο νέο δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συμπεριέλαβε την Ευρωπαϊκή Πίστη στις 35 εταιρείες που διακρίθηκαν για την δράση του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη αξιολογήθηκε σε μια σειρά κριτηρίων και είναι μια εκ των 35 εταιριών που διακρίθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στο νέο δείκτη ESG (Environmental Social Governance) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποτελώντας τη μοναδική εταιρεία που εκπροσωπεί τον ασφαλιστικό κλάδο.​

Σε ανακοίνωση της εταιρείας υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης ESG, έκανε την εκκίνησή του στις 2 Αυγούστου 2021. Στόχος του είναι να παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων εταιριών που υιοθετούν και προβάλουν τις πρακτικές τους σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην εταιρική διακυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνεται, διαφαίνεται η ικανότητα των εταιριών να δημιουργούν αξία, μέσω της υλοποίησης μακροπρόθεσμων βιώσιμων στρατηγικών.

Ο εν λόγω δείκτης δημιουργήθηκε μετά από κοινή πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών να αναθέσουν στο Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τη διενέργεια σχετικής μελέτης για το βαθμό αναγνώρισης από τις εισηγμένες εταιρίες της ESG τάσης, λαμβάνοντας υπόψιν και τα δημοσιευμένα στοιχεία της κάθε εταιρείας για το οικονομικό έτος 2019.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη όπως αναφέρεται, έχει αποδείξει πως, παράλληλα με την ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών της, αναπτύσσει διαρκώς νέες ενέργειες και δράσεις προς όφελος της Κοινωνίας και του Περιβάλλοντος, υλοποιώντας στο έπακρο τη δέσμευσή της για πρακτικές Εταιρικής Διακυβέρνησης άμεσα συνυφασμένες με τη βιώσιμη ανάπτυξη.