Υποχρεωτικό στην Ιταλία από σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πανεπιστήμια, σχολεία, τρένα και αεροπλάνα

Διαδηλώσεις αύριο έχουν προγραμματίσει σε σταθμούς τρένων ομάδες πολιτών που εναντιώνονται στο υποχρεωτικό πάσο.
πράσινο πάσο εμβολιασμένων

Διαδηλώσεις εναντίον του ιταλικού Green Pass, δηλαδή του πράσινου πάσου εμβολιασμού στην Ιταλία προγραμματίζονται σε 54 σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα την 1η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες ταξιδιού.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, το Green Pass το οποίο δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, έχουν κάνει αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από την covid-19 θα μπορούν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα, υπεραστικά και τρένα υψηλής ταχύτητας, υπεραστικά λεωφορεία και διαπεριφερειακά πλοία και να μπούν σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Το μέτρο εξαιρεί το καράβι που συνδέει την Καλαβρία με τη Σικελία και το αστικό λεωφορείο.

Οι κανόνες της Ιταλίας για την covid και το πράσινο πάσο αλλάζουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να «μπλοκάρουν» σταθμούς την ημέρα που θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, με συγκεντρώσεις να οργανώνονται σε όλη την Ιταλία μέσω Telegram και από στόμα σε στόμα.

Οι προγραμματισμένες διαμαρτυρίες έρχονται εν μέσω ανανεωμένης αντίθεσης στο Green Pass, το οποίο απαιτείται επί του παρόντος για δειπνήσει κάποιος σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια, καθώς και να έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Οι διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις περιλαμβάνουν μέλη των κινημάτων «No Vax» και «No Pass», δηλαδή “όχι εμβόλιο” όχι πάσο” καθώς και της νεοφασιστικής ομάδας Forza Nuova, που είναι όλοι κατά των εμβολίων και των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Οι Ιταλικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων δήλωσαν ότι το πάσο δεν παραβιάζει το απόρρητο της προσωπικής ζωής των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ