Ολίβια Κόλμαν, Λίνα Χέντι και Νταν Σμίθ συγκεντρώνουν χρήματα για τους Αφγανούς πρόσφυγες

Εκστρατεία διασημοτήτων μέσα από την πλατφόρμα του Cameo

Η Choose Love , μια βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση, αποφάσισε να αναλάβει δράση και να κάνει κάτι για να συνεισφέρει, όπως μπορεί, στην αντιμετώπιση του δράματος του αφγανικού λαού. Στα πλαίσια αυτά πήρε πρωτοβουλία και “έφερε κοντά” κάποιες διασημότητες οι οποίες θέλησαν να συνεργαστούν για να συγκεντρώσουν οικονομικούς πόρους για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Ολίβια Κόλμαν, οι πρωταγωνιστές της σειράς “Game of Thrones”, Λίνα Χέντι και Γουίλφ Σκόλντινγκ, η συγγραφέας Ντόλι Άλντερτον, ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός των Bastille, Νταν Σμιθ και άλλοι καταγράφουν μηνύματά σε βίντεο. Αυτά  ανεβαίνουν στην πλατφόρμα του Cameo, οι χρήστες τα βλέπουν, τα “αγοράζουν”, συνεισφέρουν τον οβολό τους και τα έσοδα απ’ αυτή την διαδραστικότητα καταλήγουν σε πορτοφόλια  για την ενίσχυση των προσφύγων. Το φιλοθεάμων κοινό  λοιπόν θα μπορεί να κάνει δικά του τα βίντεο με τα μηνύματα του κάθε διάσημου. Το βίντεο  λ.χ. της Ολίβια Κόλμαν πωλείται έναντι 750 δολαρίων ενώ της Λίνα Χέντι είναι αρκετά πιο προσιτό  κινείται στο ύψος των  325 δολαρίων.

 Η οργάνωση Choose Love δημιουργήθηκε από ένα hashtag τον Αύγουστο του 2015. Μια ομάδα φίλων ήθελε να γεμίσει ένα φορτηγό γεμάτο δωρεές για να τις μεταφέρει στο Καλάι. Πέντε χρόνια μετά  υποστηρίζει πάνω από 120 δράσεις σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

“Μια απίστευτη οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει πρόσφυγες που φεύγουν από το Αφγανιστάν.  Φεύγουν από τους Ταλιμπάν και περνούν αφάνταστα φριχτά τον ενδιάμεσο χρόνο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάν Σμιθ αποδεχόμενος με μεγάλη χαρά την συμμετοχή του σ’ αυτή την φιλανθρωπική- ακτιβιστική δράση. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ