Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και Εύβοια

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες αυτών των περιφερειών

Σε κατάσταση συναγερμού τίθενται η Αττική και η Εύβοια, λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού κατηγορίας κινδύνου 5 σε Αττική και Εύβοια. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 4 σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία.

«Αν αντιληφθούμε καπνό ή φωτιά ενημερώνουμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στο 112. Αύριο και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίησηΤο Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ