Μπορεί η Μασιτινίμπη να νικήσει τον Covid;

Δραστική ουσία που έχει δοκιμαστεί για διάφορες ασθένειες πιθανώς να είναι το νέο όπλο ενάντια στον Covid

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη από  Πανεπιστήμιο του Σικάγο υποστηρίζει ότι η δραστική ουσία μασιτινίμπη μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία για τον κορωνοιό. Τα δεδομένα της παρούσας μελέτης έχουν ήδη δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Science και αποτελούν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των μελών της επιστημονικής κοινότητας.

Το φάρμακο, το οποίο έχει υποβληθεί σε διάφορες κλινικές δοκιμές για κάποιες ασθένειες, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση για θεραπεία σε ανθρώπους, ανέστειλε την αντιγραφή του SARS-CoV-2 στις ανθρώπινες κυτταρικές καλλιέργειες και σε ζωικά μοντέλα, οδηγώντας σε πολύ χαμηλότερα ιικά φορτία.

Στη Σχολή Μοριακής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Pritzker ομάδες ερευνητών ανακάλυψαν επιπροσθέτως ότι η μασιτινίμπη θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική ενάντια σε διάφορους τύπους κορωνοϊών και πικορναϊών. Κυρίως, λόγω του τρόπου με τον οποίο αναστέλλει την αντιγραφή, η εν λόγω δραστική ουσία έχει αποδειχθεί ότι παραμένει αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του COVID-19.