Δεκαπενταύγουστος με μάσκες και αποστάσεις

Έκκληση των αρχών για τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Πηγή ανησυχίας  αποτελεί για τους επιστήμονες το μαζικό κύμα εξόδου των πολιτών για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Τόσοι αυτοί όσο και οι αρχές κάνουν έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοιό καθώς φοβούνται έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει κάποια δημοφιλή νησιά στα οποία το ιικό φορτίο είναι αυξημένο. Ανάμεσα σε αυτά είναι η Νάξος, η Πάρος, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος αλλά και η Τήνος. Για την τελευταία, που αποτελεί πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού, αποφασίστηκε ο Δεκαπενταύγουστος να εορταστεί χωρίς λιτάνευση της ιερής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα  κινητοποιεί και την Ελληνική Αστυνομία η οποία εντατικοποιεί τους ελέγχους της. Για τον λόγο αυτό έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο για περιφρούρηση των μέτρων σε τουριστικές περιοχές, με επίκεντρο Ιόνιο Πέλαγος και Κυκλάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη Μύκονο έχουν πάει επιπλέον 150 αστυνομικοί, στη Ζάκυνθο 120 και στη Σαντορίνη 80.

Ειδικότερα, για την αποτροπή διασποράς του ιού, αυξάνονται οι έλεγχοι στα νησιά:

Με εποπτείες σε μπαρ για τήρηση των μέτρων

 Επιτήρηση σε εκκλησίες

Συνεχείς περιπολίες σε σοκάκια για αποφυγή συνωστισμού

Drones για εντοπισμό και αποτροπή μυστικών πάρτι σε βίλες και γιοτ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ