Η Adidas πουλάει την Reebok για 2,1 δις ευρώ

Τι οδήγησε την εταιρεία σ’ αυτή της την απόφαση

Σε πώληση της Reebok, στην Authentic Brands Group, έναντι 2,1 δισ. ευρώ, αποφάσισε να προχωρήσει η Adidas. Η Γερμανική εταιρεία μ’ αυτή της την κίνηση επιβεβαιώνει την πρόθεση της να επικεντρωθεί στο βασικό εμπορικό της σήμα καθότι εδώ και καιρό οι επιδόσεις της Rebook δεν ήταν οι αναμενόμενες. 

Πολλές συζητήσεις ωστόσο έχει προκαλέσει το, κατά τα φαινόμενα, ευτελές τίμημα της πώλησης αφού το 2006 η Adidas εξαγόρασε την Reebok έναντι 3,8 δις ευρώ. Δέκα πέντε χρόνια πριν η παγκόσμια οικονομία κινούνταν σε άλλους ρυθμούς θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Σ’ εκείνη την συγκυρία άλλωστε η Adidas προχώρησε στην αγορά της Reebok με σκοπό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ανταγωνισμό της με τη Nike. Και τα κατάφερε μια χαρά αφού οι αριθμοί λένε ότι μπόρεσε να μειώσει την κυριαρχία της Nike στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις συνεργασίες με διασημότητες όπως ο Kanye West, η Beyonce και ο Pharrell Williams.

Το μέλλον της Reebok

Η Reebok, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Authentic Brands Group, θα διατηρήσει την έδρα της στη Βοστώνη και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, στην Ασία, στην Ευρώπη και στη Ρωσία, ενώ θα διατηρήσει τους δίαυλους συνεργασίας με την Adidas κατά το μεταβατικό της στάδιο. 

Η δυναμική της Authentic Brands Group

Την τελευταία, και πλέον, δεκαετία η εν λόγω εταιρεία έχει ενσωματώσει στις τάξεις της περισσότερες από τριάντα φίρμες με τα προιόντα τους να διατίθενται προς πώλησε σε περισσότερα από έξι χιλιάδες καταστήματα. Μεταξύ αυτών και  οι αλυσίδες ένδυσης Aéropostale και Forever21, αλλά και το διάσημο αθλητικό περιοδικό Sports Illustrated.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ