Επίσημα πια ο Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν

Υπέγραψε συμβόλαιο τελικά ο Μέσι με την ομάδα του Παρισιού για δύο χρόνια.

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε τελικά το πολυαναμενόμενο συμβόλαιο του με την Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Τρίτης για να ολοκληρώσει την κίνηση που επιβεβαιώνει το τέλος μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με την Μπαρτσελόνα και στέλνει την PSG σε μια νέα εποχή.

Η PSG ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο 34χρονος σταρ της Αργεντινής υπέγραψε διετές συμφωνία με την επιλογή για τρίτη σεζόν.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου στην Παρί Σεν Ζερμέν», είπε ο Μέσι. «Τα πάντα με τον σύλλογο ταιριάζουν με τις ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες μου. Ξέρω πόσο ταλαντούχα η ομάδα και το προπονητικό επιτελείο είναι εδώ. Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω στην κατασκευή κάτι ξεχωριστού για τον σύλλογο και τους οπαδούς και ανυπομονώ να βγω στο γήπεδο στο Parc des Princes ».

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τον μισθό, αλλά ένα άτομο που γνώριζε τις διαπραγματεύσεις νωρίτερα είπε στο Associated Press ότι ο Μέσι θα κερδίζει περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ετησίως.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε να συμμετάσχει στην Παρί Σεν Ζερμέν και είμαστε υπερήφανοι που τον καλωσορίζουμε μαζί με την οικογένειά του στο Παρίσι», δήλωσε ο πρόεδρος της PSG, Νάσερ Αλ-Χελαϊφί. «Δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και να κερδίζει τρόπαια, και φυσικά η φιλοδοξία μας ως σύλλογος είναι να κάνουμε το ίδιο».

Πλήθος οπαδών της PSG συγκεντρώθηκε στο αεροδρόμιο Le Bourget στο Παρίσι για να υποδεχτεί τον Μέσι, ο οποίος φορούσε μπλουζάκι με το «Ici c’est Paris»-«This is Paris» δηλαδή «Εδώ είναι Παρίσι».

Οι λέξεις αυτές είναι μια παλιά γνωστή φράση από ένα γνωστό σύνθημα που τραγουδούσαν οι φίλαθλοι στο στάδιο Parc des Princes, όπου ο Μέσι θα εμφανιστεί πριν από την έναρξη του αγώνα του Σαββάτου το βράδυ, με το Στρασβούργο.

Η ένταση της άφιξής του ήταν τέτοια που η αστυνομία αναγκάστηκε να σπρώξει κόσμο για να σταματήσει την ανατροπή των μεταλλικών εμποδίων στο αεροδρόμιο καθώς οι οπαδοί προχώρησαν για να έχουν καλύτερη θέα. Στη συνέχεια ταξίδεψε προς το Παρίσι με συνοδεία αστυνομίας που περιλάμβανε αρκετούς αξιωματικούς με μοτοσικλέτα και ντυμένους στα μαύρα στο πίσω μέρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ