Αναβάλλονται λόγω πυρκαγιών οι εκδηλώσεις” Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”

Σε σχετική επίσημη ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού

Οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν λόγω των πυρκαγιών οδήγησαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην απόφαση της αναβολής των παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Το σκεπτικό της απόφασης που ανακοινώθηκε και επισήμως σχετίζεται με την προστασία των θεατών καθώς και των αρχαιολογικών χώρων.

Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

– «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.

– «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη.

– «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Επίσης, αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα digitalculture.gov.gr του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ