Τζέησον Μομόα: Γιατί δεν θα ξαναέκανε τον Ντρόγκο στο Game of Thrones;

Ο πανύψηλός ηθοποιός με καταγωγή από την Χαβάη εμφανώς θέλει να τινάξει  από πάνω την σκόνη του Game of Thrones

Μπορεί το Game of Thrones να έχει ρίξει αυλαία εδώ και δύο χρόνια  ωστόσο είναι πασιφανές ότι εξακολουθεί να απασχολεί τα media, τα κοινωνικά δίκτυα με ποικίλες αφορμές. Από την μια έχουμε τους νοσταλγούς που θα ήθελαν να δουν κάποιας μορφής sequel, από την άλλη τους επικριτικούς θαυμαστές οι οποίοι ένιωσαν εξαπατημένοι από την πλοκή του τελευταίου επεισόδιου και δηλώνουν σκεπτικιστές απέναντι σ’ έναν τέτοιο ενδεχόμενο ενώ στην μέση υπάρχουν οι πρωταγωνιστές της επικών διαστάσεων τηλεοπτικής σειράς οι οποίοι προσπαθούν να ανοίξουν νέο κεφάλαιο στην καριέρα τους και να μην τυποποιηθούν μόνον σε ρόλους ιστορικών, παραμυθιακών σειρών και ταινιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τζέησον Μομόα ο οποίος ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον  Ντρόγκο, τον σύζυγο της Καλίσι.  Ο πανύψηλός ηθοποιός με καταγωγή από την Χαβάη εμφανώς θέλει να τινάξει  από πάνω την σκόνη του Game of Thrones. Κάτι τέτοιο άλλωστε αντιληφθήκαμε διαβάζοντας μια συνέντευξη του στους New York Times η οποία δόθηκε στα πλαίσια των προωθητικών ενεργειών για την ταινία του “Sweet girl”.

Σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το αν θα ξαναγύριζε σήμερα τις σκηνές βίας και της κακής μεταχείρισης των γυναικών  που κλήθηκε να κάνει για τις  ανάγκες της διάσημης σειράς απάντησε:  “Λοιπόν, ήταν σημαντικό να υποδυθώ τον Ντρόγκο και τον χαρακτήρα του. Έπαιζα κάποιον που μοιάζει στον Τζένγκις Χαν. Αλήθεια ήταν πραγματικά ένα πολύ δύσκολο πράγμα. Αλλά η δουλειά μου είναι να παίζω κάτι τέτοιο ακόμα κι αν δεν είναι κάτι ωραίο. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας. Δεν είναι δουλειά μου να πω ότι δεν θα το έκανα. Ποτέ δεν με ρώτησαν πραγματικά. Μετανιώνεις που έπαιξες έναν ρόλο;. Ας το θέσουμε έτσι το έκανα ήδη. Δεν το ξανακάνω”.

Ο Μομόα με την απάντηση του επιβεβαίωσε μια σχεδόν διαχρονική αλήθεια ότι στα παρασκήνια κάθε μεγάλης επιτυχίας στον κόσμο του θεάματος υπάρχουν μυστικά τα οποία όταν έρθουν στην επιφάνεια απομυθοποιούν πρόσωπα και πράγματα.

Ωστόσο δεν μάσησε τα λόγια του και δήλωσε ανοιχτά στον δημοσιογράφο ότι δεν του άρεσε η ερώτηση. “Θα ήθελα να αναφέρω ότι μου άφησε μία κακή αίσθηση στο στομάχι μου. Όταν αναφερθήκατε στο “Game of Thrones”, μιλήσατε για πράγματα που συμβαίνουν με τον χαρακτήρα που υποδύθηκα και θα το ξανακάνω. Απογοητεύτηκα που μου ζητήσατε να το σχολιάσω. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε τίποτα. Υπάρχουν παραγωγοί, υπάρχουν συγγραφείς, υπάρχουν σκηνοθέτες και δεν μπορούμε (οι ηθοποιοί εννοεί) να πηγαίνουμε και να λέμε: “Δεν θα το κάνω αυτό γιατί  δεν είναι αποδεκτό, δεν είναι σωστό στο πολιτικό κλίμα των ημερών μας”. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Είναι λοιπόν μια ερώτηση που μοιάζει ενοχλητική. Ήθελα απλώς να το μάθετε”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ