Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Απειλεί σταθμούς διανομής ρεύματος

Ανησυχία για κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς και μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα στην Αττική.

Κρίσιμη είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Άνω Βαρυμπόμπη και συγκεκριμένα στα πρώην βασιλικά ανάκτορα με φωτιές και τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις να ακούγονται στην περιοχή του δήμου Αχαρνών και μηνύματα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας να καλούν τους πολίτες της περιοχής να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης έχει ήδη προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής κάτι που επιβαρύνει το δύσκολο έργο της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω του χειρότερου καύσωνα των τελευταίων 40 ετών.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες ενώ από αέρος συνοδεύουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά είναι ήδη ορατή από ολόκληρη την Αττική προκαλώντας ανησυχία για τον κίνδυνο εξάπλωσης ειδικά σήμερα που ο καύσωνας βρίσκεται στην κορύφωσή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε απο έκρηξη έγινε πάνω σε πυλώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η φωτιά αρχικά πάνω στα καλώδια και αργότερα στην ευρύτερη περιοχή. 

Ανησυχία ωστόσο υπάρχει στους αρμόδιους για την πορεία που έχει πάρει η φωτιά προς περιοχές που υπάρχουν εγκατεστημένοι σταθμοί διανομής ρεύματος, που έαν υποστούν ζημιά, απειλείται η Αττική με μπλάκ άουτ και μάλιστα στην κορύφωση του καύσωνα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ