Epsilon Net: H «κίνηση- ματ» το 2002 και η κυριαρχία στο χώρο της Πληροφορικής

Η Epsilon Net ,έχει χαράξει μια επιτυχημένη πορεία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι υπηρεσίες της εξελίσσονται συνεχώς.

H Epsilon net, η Νο 1 εταιρεία πληροφορικής σε έργα ιδιωτικού τομέα, έχει χαράξει μια επιτυχημένη πορεία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι υπηρεσίες της εξελίσσονται συνεχώς. Με εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απασχολεί πάνω από 750 εργαζομένους. Παράλληλα, διαθέτει ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. 

Έτος “αφετηρία” για την εταιρεία ήταν το 1999, αφού τότε ξεκίνησε την πορεία της ως εξέλιξη της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, η οποία δραστηριοποιούνταν στην επαγγελματική κατάρτιση οικονομικών ζητημάτων. Στην αρχή κύρια αρμοδιότητα της ήταν να παρέχει επιμόρφωση, αλλά και ενημέρωση στελεχών από τον οικονομικό τομέα. Μάλιστα, κυκλοφορούσε και το οικονομικό εβδομαδιαίο περιοδικό EPSILON 7, ενώ λίγο αργότερα δημιούργησε και την πρώτη online τράπεζα φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας! Έτσι, ξεκίνησε ουσιαστικά μια νέα εποχή στην αγορά, αφού παρείχε σημαντική βοήθεια στις επιχειρήσεις, ώστε να αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών προβλήματα.

Σημείο αναφοράς για την Epsilon Net ήταν το 2002 όπου η δραστηριότητα της επεκτάθηκε στη παραγωγή λογισμικού για τον ιδιωτικό τομέα. Έχοντας εντρυφήσει στις ανάγκες των επιχειρήσεων και την παροχή λύσεων, έκανε δυναμική είσοδο στο χώρο της Πληροφορικής, καθώς είχε γίνει φανερό πώς τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει. Συνέχισε ,λοιπόν, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων, δημιουργώντας σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα τις βοηθούσαν να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο και να εδραιώσουν τη θέση τους στο διαδίκτυο. 

Ανάπτυξη με επίκεντρο τις ανάγκες του πελάτη 

Όλα αυτά τα χρόνια η στρατηγική της εταιρείας βασίζεται στην μεθοδική και λεπτομερή έρευνα που συνδυάζει επικοινωνία με τους πελάτες σε καθημερινή βάση, αλλά και σωστή αξιολόγηση των δεδομένων της αγοράς. Η επιτυχία των συνεργαζόμενων εταιρειών ,ουσιαστικά, επισφραγίζει και την επιτυχία της ίδιας, η οποία υλοποιώντας νέες συνεργασίες, επενδύσεις και καινοτόμα προγράμματα συμβαδίζει πάντα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και το κλίμα της εποχής. 

Επιπλέον, αξιοσημείωτη είναι και η είσοδος της στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2020, κάτι που υπογραμμίζει το επίπεδο ανάπτυξης της. Αυτό γίνεται φανερό κι από το γεγονός ότι εμπιστεύονται τα προϊόντα της από 70.000 πελάτες. Ακόμα, διαθέτει 3 επιχειρηματικές μονάδες, software, Legislation databases- network που συλλειτουργούν με στόχο την ικανοποίηση των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Φυσικά, η πορεία αυτή βασίζεται και στην εσωτερική οργάνωση, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι διακρίσεις που λαμβάνει κάθε χρόνο. Φέτος, η Epsilon Net βραβεύτηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Great Place to Work, ως Best Workplace Hellas στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της! 

Καινοτόμα προγράμματα και “πίστη” στις νέες τεχνολογίες 

Επίσης, ένα ακόμη “βήμα καινοτομίας” ήταν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ξεκίνησε υπό την αιγίδα της Epsilon Net. Συγκεκριμένα,  το Epsilon Net College, μέλος του ομίλου Epsilon Net, ανακοίνωσε τον Ιούνιο την έναρξη του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc in Logistics and Supply Chain Management σε συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο University of Northampton, που έχει λάβει το Χρυσό Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία TEF (Gold in the Government’s Teaching Excellence Framework).Το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Epsilon Net College είναι πιστοποιημένο από το Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT) και σχεδιάστηκε για να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σχετικά με τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, αναδεικνύοντας το στρατηγικό ρόλο και τη σπουδαιότητά της.

Συνοψίζοντας, όσον αφορά το μέλλον, ένας από τους στόχους είναι οι επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία με παράλληλη ανάπτυξη πρωτοποριακών μεθόδων, ώστε κάθε επιχείρηση να λειτουργεί με βάση τις νέες τεχνολογίες και να υιοθετεί κάθε σχετική εξέλιξη.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ