Η ΑΑΔΕ αποκάλυψε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων με αδήλωτα ενοίκια στη Μύκονο

Οι βίλες απέφεραν κέρδη έως και 54.000 ευρώ ημερησίως
φοροδιαφυγή μύκονο

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ανακάλυψαν φοροδιαφυγή εκατομμυρίων στη Μύκονο με βίλες που δεν δήλωναν τα έσοδα αλλά και ανύπαρκτα μεσιτικά γραφεία. Τα γραφεία-φαντάσματα ήταν κρυμμένα σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, εκμεταλλεύονταν τις υπερπολυτελείς βίλες της Μυκόνου εισπράττοντας χρήματα από αλλοδαπούς ενοικιαστές.

Έπειτα από λεπτομερή έρευνα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, οι οποίοι μάλιστα προσποιήθηκαν τους αλλοδαπούς ενοικιαστές-πελάτες, αποκαλύφθηκαν πρώτα τα κρυμμένα γραφεία, σε διαμερίσματα, σε απομονωμένες περιοχές της Μυκόνου. Κατά τη συντονισμένη έφοδο των ελεγκτών στα διαμερίσματα – γραφεία, κατασχέθηκαν λίστες πελατών, που κατέβαλαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, αλλά και λίστες με τους ιδιοκτήτες των βιλών της Μυκόνου.

Από 18.000 μέχρι και 54.000 ευρώ την μέρα χρέωναν τις βίλες

Σύμφωνα με τις ανεπίσημες καταστάσεις που κατασχέθηκαν, οι οποίες φέρνουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία Ελλήνων και αλλοδαπών πελατών καθώς και τα στοιχεία 17 βιλών της Μυκόνου, πρόκειται για αδήλωτα ποσά ύψους 18.000 ευρώ ανά ημέρα διαμονής για κάθε βίλα.

Σε άλλα γραφεία – διαμερίσματα στην Μύκονο, κατασχέθηκαν ανεπίσημες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν τα στοιχεία 30 βιλών, με ποσά, που φτάνουν μέχρι και τα 170.000€ για κάθε βίλα, για ενοικίαση τριών ημερών (57.000€ ημερησίως), ή, σε άλλες περιπτώσεις, 60.000€ η βίλα για 5 ημέρες (12.000€ την ημέρα).

Οι πρώτες 6 παραβάσεις

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, με απόλυτη μυστικότητα και ταχύτατη επεξεργασία των κατασχέθεντων καταστάσεων, καταλόγισαν τις πρώτες 6 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων, συνολικής αξίας 285.000€.

Σε άλλη περίπτωση, καταλόγισαν 5 παραβιάσεις μη έκδοσης ΑΠΥ, συνολικής αξίας 125.000€ και σε τρίτη περίπτωση, 2 παραβιάσεις μη έκδοσης ΑΠΥ, συνολικής αξίας 410.000€.

Η έρευνα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ συνεχίζεται, ακολουθώντας τη διαδρομή του χρήματος, ώστε να ερευνηθεί αν οι ιδιοκτήτες των βιλών δήλωναν τα εισπραχθέντα εισοδήματα των 47 βιλών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ