Volvo: «Αγώνας» για πιο ασφαλή αυτοκίνητα με χρήση δεδομένων πραγματικού χρόνου

Η σουηδική εταιρεία σχεδιάζει να επεξεργάζεται δεδομένα από αυτοκίνητα πελατών σε πραγματικό χρόνο

Η νέα γενιά των αυτοκινήτων Volvo συνεχώς εξελίσσεται με σκοπό να γίνει ακόμα πιο ασφαλής εταιρεία. Στηρίζεται κυρίως στα προηγμένα λογισμικά και hardware, σε συνδυασμό με συνεχείς και πιο άμεσες βελτιώσεις σε χαρακτηριστικά ασφαλείας, με τη βοήθεια δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Η Volvo προσεγγίζει πάντοτε το θέμα της ασφάλειας με τη χρήση δεδομένων, αξιοποιώντας κυκλοφοριακά δεδομένα από πραγματικές συνθήκες για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες ασφαλείας και να κάνει τα αυτοκίνητά της ακόμη πιο ασφαλή. Για την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων της, η σουηδική εταιρεία σχεδιάζει τώρα να επεξεργάζεται δεδομένα από αυτοκίνητα πελατών σε πραγματικό χρόνο, εφόσον οι πελάτες συναινέσουν για να βοηθήσουν τη εταιρεία να κάνει πιο ασφαλή τα αυτοκίνητά της.

Δίνοντας στους πελάτες την επιλογή να συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, θα μπορεί να πραγματοποιεί συνεχείς και πολύ πιο άμεσες βελτιώσεις στα αυτοκίνητά της, αναβαθμίζοντας συνεχώς τα επίπεδα ασφαλείας. Αυτά τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν συνεχή στοιχεία για το περιβάλλον του αυτοκινήτου από αισθητήρες όπως το υψηλής ευκρίνειας LiDAR που αναπτύχθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Luminar.

Οι μηχανικοί της Volvo θα είναι σε θέση να πιστοποιούν και να επικυρώνουν λειτουργίες της αυτόνομης οδήγησης (AD) πιο σύντομα, ώστε να προχωρήσουν στην ασφαλή εφαρμογή της σχετικής τεχνολογίας. Χάρη σε δεδομένα που παράγονται από εκατομμύρια χιλιόμετρα τα οποία διανύονται από δεκάδες χιλιάδες οδηγούς Volvo ανά τον κόσμο, οι μηχανικοί θα μπορούν να επικυρώσουν λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με ό,τι θα συνέβαινε αν βασίζονταν μόνο στα δεδομένα ενός περιορισμένου αριθμού αυτοκινήτων από ένα πεδίο δοκιμής.

Πιστοποιημένες αναβαθμίσεις σε υπάρχοντα συστήματα και νέα χαρακτηριστικά μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα μέσω ασύρματων (Over The Air) αναβαθμίσεων, αυξάνοντας την ασφάλεια των μοντέλων Volvo.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ