Νέες επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση από την ΕΤΕπ

Σε λειτουργία το πρώτο ελληνικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών σε υποδομές ενεργειακής μετάβασης

Το πρώτο ελληνικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών σε υποδομές ενεργειακής μετάβασης με βασικό επενδυτή την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στην αγορά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Πρόκειται για το New Energy Capital (NEC) με αρχικό κεφάλαιο ύψους 30 εκατ. ευρώ. «Με βάση την ισχυρή ζήτηση για επενδύσεις στον κλάδο, η Νew Εnergy Ρartners που έχει αναλάβει τη διαχείριση του κεφαλαίου προσδοκά να διπλασιάσει το κεφάλαιο μέσα στους επόμενους μήνες. Έτσι, συνυπολογιζόμενου και του τραπεζικού δανεισμού, το σύνολο των χρηματοδοτημένων έργων δύναται να ανέλθει έως τα 300 εκατ. ευρώ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΕC φιλοδοξεί να καλύψει το κενό ιδίων κεφαλαίων που παρατηρείται στα έργα ενεργειακής μετάβασης, αλλά και να προσδώσει στους υποψήφιους επενδυτές την αξιοπιστία που απαιτείται για την άντληση τραπεζικού δανεισμού. Το Κεφάλαιο επενδύει σε ώριμα προς υλοποίηση έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική, βιοαέριο, γεωθερμία), αποθήκευσης ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και στις νέες εφηρμοσμένες τεχνολογίες στο χώρο της ενεργειακής μετάβασης (π.χ. ψηφιοποίηση δικτύων, ηλεκτροκίνηση κ.λπ.).

Η επενδυτική πολιτική εστιάζει στη στήριξη μικρών και μεσαίων επενδυτών προκειμένου υλοποιήσουν περισσότερα έργα από όσα μπορούν να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι, πολλαπλασιάζοντας την οικονομική τους βάση ενώ η Νew Εnergy Ρartners προσβλέπει σε συνεργασία και με θεσμικούς επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ