Οι εμβολιασμένοι αυξάνονται στην Ευρώπη – Πώς επηρεάζεται ο ελληνικός τουρισμός

Μήπως οι εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι προτιμούν άλλες χώρες να περάσουν τις διακοπές τους;

Πάνω από τους μισούς ενήλικες Ευρωπαίους έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση. Η Ελλάδα, που περιμένει με ανυπομονησία την ένταση της τουριστικής περιόδου, χαίρεται ιδιαίτερα με αυτήν την εξέλιξη.

Ειδικότερα, στο 51,5% έφτασε το ποσοστό των ενήλικων Ευρωπαίων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει γράφημα που ανήρτησε η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ.

Μέχρι χθες, 11 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί 286,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί συνολικά στην ΕΕ και έχουν παραδοθεί 351,6 εκατομμύρια δόσεις. Κάτι πολύ ευχάριστο που δυναμώνει την ελπίδα για ένα πιο φυσιολογικό καλοκαίρι. 

Η “σκυτάλη” για τον ελληνικό τουρισμό πέφτει πλέον στα χέρια των Ευρωπαίων. Θα είναι η Ελλάδα η πρώτη επιλογή των εμβολιασμένων Ευρωπαίων ή θα στραφούν και προς άλλες χώρες, τώρα που ανεβαίνει το ποσοστό των εμβολιασμένων στις περισσότερες;

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ελλάδα έχει εμπνεύσει ήδη στον υπόλοιπο κόσμο εμπιστοσύνη, αφού η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτέλεσε παράδειγμα για άλλες χώρες. Το γεγονός αυτό αποδεικνύουν και οι όλο και περισσότεροι τουρίστες, που παρατηρούμε καθημερινά να περπατούν στο κέντρο της Αθήνας. Όλα δείχνουν έως τώρα ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα συνεχίζει να ακολουθεί ανοδική πορεία. Σε αυτό θα συνεισφέρει και η έκδοση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, αλλά και ο επερχόμενος εμβολιασμός της ηλικιακή ομάδας 18+.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ