«Αναστάτωση» στις γερμανικές τράπεζες – Έως 300 εκατ. ευρώ απώλειες για τη Deutsche Bank

Η τράπεζα προβλέπει προσωρινές μειώσεις εσόδων 100 εκατομμυρίων ευρώ τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο τρίμηνο

Η Deutsche Bank (DBKGn.DE) αναμένει να “χάσει” 300 εκατομμύρια ευρώ (365 εκατομμύρια δολάρια) από μια πρόσφατη δικαστική απόφαση που ευνοεί τους καταναλωτές έναντι των τραπεζικών τελών, δήλωσε την Πέμπτη ανώτατο στέλεχος της τράπεζας.

Η τράπεζα προβλέπει προσωρινές μειώσεις εσόδων 100 εκατομμυρίων ευρώ τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο τρίμηνο, δήλωσε ο CFO ,James von Moltke, σε διαδικτυακό συνέδριο. Μια απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας στα τέλη Απριλίου καθιστά δυσκολότερο για τις τράπεζες να αλλάξουν όρους και προϋποθέσεις με τους πελάτες τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να ανακτήσουν τις προηγούμενες αυξήσεις τιμών και να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών στο μέλλον.

Η υπόθεση ανέτρεψε περίπου 45 χρόνια αποδεκτής πρακτικής στην αγορά, δήλωσε ο von Moltke. Συνεπώς, οι τράπεζες προσπαθούν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της απόφασης, ενώ η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας BaFin έχει προειδοποιήσει για ενδεχόμενη σημαντική επίδραση στα κέρδη. Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Deutsche Bank θα κέρδιζε περίπου 340 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ