5 Θερινά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας που σίγουρα θα σε ταξιδέψουν σε άλλη εποχή

Ποιες οδηγίες πρέπει να ακολουθήσουν οι θεατές και οι ιδιοκτήτες των θερινών κινηματογράφων; – Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις

Με ευχάριστη διάθεση έκλεισε η εβδομάδα, αφού άνοιξαν επίσημα τα θερινά σινεμά της χώρας. Συγκεκριμένα, στις 14 Μαΐου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων την Παρασκευή 21 Μαΐου και την επανεκκίνηση των μουσικών συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων την επομένη, 28 Μαΐου.

Με αφορμή την δήλωση αυτή, θα ήταν καλό, και αν όχι αναγκαίο, να προτείνουμε 5 ιστορικά θερινά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας που μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι. Οι κινηματογράφοι αυτοί δεν φημίζονται μόνο για την ιστορικότητα τους, αλλά και για την “ρομαντική” ατμόσφαιρα που δημιουργεί η τοποθεσία τους.

1. Cine ΘΗΣΕΙΟΝ

Το όνομά του προδίδει απευθείας την τοποθεσία του, αφού ο παλαιότερος θερινός κινηματογράφος βρίσκεται στην οδό Αποστόλου Παύλου 7 στο Θησείο. Άνοιξε το 1935 σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζοδρόμους της Αθήνας. Έτσι, τον επισκέπτονται το καλοκαίρι όχι μόνο Έλληνες, αλλά και πολλοί τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μία προβολή δίπλα από τον βράχο της Πνύκας με θέα τον βράχο της Ακρόπολης

2. Cine Αθηναία

Σε μία από τις κοσμοπολίτικες γειτονιές της Αθήνας, το Cine Αθηναία είναι το σημείο συνάντησης πολλών παλιών Αθηναίων. Αυτός ο θερινός κινηματογράφος είναι κρυμμένος στην περιοχή του Κολωνακίου, στην οδό Χάρητος 50 και θα τον βρει κανείς πολύ εύκολα από το μετρό Ευαγγελισμός. 

3. Cine Παναθήναια 

Λίγο πιο εκεί, στην διπλανή γειτονιά της Νεάπολης, τοποθετείται ο θερινός κινηματογράφος Παναθήναια, που εγγυάται να δείξει στον καθένα την παλιά Αθήνα στην απλή μορφή της. Μπορεί να τον βρει κάποιος στην οδό Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη.

4. Cine Εκράν 

Ένα πιο “κουλτουριάρικο” ύφος δίνει το Cine Εκράν με επιλογές ταινιών παλιού γαλλικού κινηματογράφου ή απλώς πιο εξεζητημένων ταινιών. Ο καταπράσινος κινηματογράφος, κάτι που δεν μπορεί να πιστέψει κάποιος μέχρι να πάει, βρίσκεται στην γωνία Ζωοδόχου Πηγής & Αγαθίου, Νεάπολη.

5. Cine Λάουρα Europas Digital

Φυσικά, δεν θα μπορούσε κανείς να παραλείψει μία σημαντική περιοχή της Αθήνας, το Παγκράτι. Το σινέ Λάουρα βρίσκεται στην οδό Φορμίωνος & Νικηφορίδη 24, Νέο Παγκράτι και αποτελεί άλλη μία όμορφη επιλογή στο κέντρο της Αθήνας.

Δυστυχώς, να σημειωθεί ότι αρκετοί ιστορικοί θερινοί κινηματογράφοι έχουν πληγωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να έχουν “παγώσει” την λειτουργία τους.

Πώς θα λειτουργήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι

Τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα θερινά σινεμά είναι τα εξής:

  • Μία κενή θέση ανά δύο καθήμενους και πληρότητα των θέσεων έως 75%
  • Τα άτομα που προσέρχονται μαζί υποχρεούνται να καθίσουν σε δύο θέσεις μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει κενή θέση
  • Δεν υπάρχει διάλειμμα κατά την διάρκεια της προβολής
  • Υποχρεωτική ύπαρξη ταξιθετών
  • Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου πριν την είσοδο στον κινηματογράφο

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ