Νίκος Τζανάκης: Τον Ιούλιο θα έχει επιτευχθεί 50% ανοσία κατά του κορωνοϊού

Η αδιάκοπη πορεία των εμβολιασμών σε ενήλικες είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της ανοσία του πληθυσμού. Γι’ αυτό ο καθηγητής καλεί όλους τους ενήλικες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, παραβρέθηκε το πρωί στο κανάλι του ΑΝΤ1και μίλησε σχετικά με την πιθανή ημερομηνία επίτευξης συνολικής ανοσίας. 

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι η ανοσία μπορεί να επιτευχθεί κατά το ήμισυ (50%), εάν εμβολιαστούν πρόθυμα όλοι. Έτσι, τόνισε ότι τα τείχη της ανοσίας μπορούν να χτιστούν με τον συνολικό εμβολιασμό πρώτα των ενηλίκων και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι ο καθένας να εμβολιαστεί.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατάσταση της πανδημίας και έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς οι διασωληνομένοι έχουν μειωθεί κατά 18%, ενώ οι εισαγωγές ασθενών από τον ιό Covid-19 στα νοσοκομεία σχεδόν 50%.

Τέλος, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αφού έχουμε μία μείωση στα κρούσματα κατά 35% από τον Απρίλιο. Επίσης, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό, είχαμε το Σάββατο κάτω από 2.000 κρούσματα. Η θετική αυτή πορεία προβλέπεται να συνεχίσει και το καλοκαίρι, αρκεί να συνεχίζουν ομαλά οι εμβολιασμοί, είπε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ