Σε εξέλιξη η πορεία για την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας- Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

«Όχι στην κατάργηση του 8ωρου» είναι το κεντρικό σύνθημα της πορείας

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Από την άλλη, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Σε εξέλιξη η πορεία της Πρωτομαγιάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.  «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου» είναι το κεντρικό σύνθημα της πορείας.

Σημειώνεται ότι στην πορεία παρευρέθηκε κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ