Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα στικάκι με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0»

Το Ταμείο Ανάκαμψης, η επιχείρηση «Ελευθερία» αλλά και η σημασία των self test ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των μηνιαίων, ενημερωτικών συναντήσεών τους, πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και της έδωσε ένα στικάκι με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη επιχείρηση «Ελευθερία» και στο άνοιγμα του εμβολιασμού στις παραγωγικές ηλικίες άνω των 30 ετών, ενώ έστειλε και ένα αισιόδοξο μήνυμα ενόψει Πάσχα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Επιπλέον αναφέρθηκε στη σημασία των self test.

Στο γεγονός ότι η χώρα μας κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αναφέρθηκε αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη σημερινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Κατατέθηκε δεύτερο στη σειρά των ευρωπαϊκών χωρών εξ όσων γνωρίζουμε. Σας έχω φέρει εδώ ένα στικάκι το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο του σχεδίου, είναι παραπάνω από 4.100 σελίδες, είναι μια πολύ σημαντική δουλειά η οποία έχει γίνει από Έλληνες για Έλληνες, ένα σχέδιο το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναδιατάξει πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να διαθέσει σημαντικούς πόρους στη ψηφιακή μετάβαση, στην προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλλουμε για να μετατρέψουμε την ελληνική οικονομία σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα, περιλαμβάνει όμως και πολύ σημαντικές δράσεις για ζητήματα κοινωνικής συνοχής, κατάρτισης, στήριξης της νεολαίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι μία μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί. «Είχα δηλώσει και όταν είχαμε συμφωνήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη σημαντική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία να δανειστεί η Ευρώπη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να διαθέσει σημαντικούς πόρους στα κράτη μέλη με τη μορφή των επιχορηγήσεων και των δανείων, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τους πόρους αυτούς να τους σπαταλήσουμε.

Πρέπει να τους επενδύσουμε στο αύριο της Ελλάδος. Και θεωρώ ότι αυτόν τον κεντρικό σκοπό υπηρετεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σας το παραδίδω λοιπόν, ξέρω ότι δεν θα το διαβάσετε όλο, αλλά αξίζει νομίζω να δείτε τον βαθμό λεπτομέρειας της δουλειάς η οποία έχει γίνει και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου οι οποίοι δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σχέδιο αυτής της λεπτομέρειας και αυτής της ποιότητας», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε πως η δεύτερη είδηση της εβδομάδας αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών σε νεότερους συμπολίτες μας.

«Όπως ξέρετε ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 30-39, έχουμε ξεπεράσει τις 100.000 και άμεσα θα ανοίξουν και οι ηλικίες από τα 40 έως τα 49. Είναι πολύ θετικό ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» πηγαίνει πια στις παραγωγικές ηλικίες και θέλω με την ευκαιρία αυτή ακόμα μια φορά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν. Έχω πει πολλές φορές – το επαναλαμβάνω – το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο, όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε προστατευμένοι εμείς οι ίδιοι από τις επιπτώσεις μιας αρρώστιας η οποία μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη αλλά κάνουμε πράξη και το κοινωνικό χρέος βοηθώντας την προσπάθεια της χώρας να επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ