Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Αύξηση των κρουσμάτων προβλέπεται το Πάσχα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου κάνει καλό στην ψυχολογία των ανθρώπων

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε σήμερα το πρωί, στο κανάλι του ΣΚΑΪ, σχετικά με τις εκτιμήσεις του για την περίοδο του Πάσχα. Βασική του υπόθεση είναι ότι θα υπάρξει μία αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα, καθώς πολλοί θα είναι αυτοί που θα συναντηθούν με τις οικογένειές τους.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, έκανε έκκληση στους πολίτες να προτιμήσουν να δουν τους ανθρώπους τους σε εξωτερικούς χώρους, όπως μπαλκόνια, και να μην είναι διαφορετικοί και πολλοί αυτοί που θα συναντήσουν.

Πρόσθεσε ότι το μέχρι το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα, θα πρέπει να προσέχουμε και έκανε αναφορά σε μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet. Συγκεκριμένα, μία εργασία που έγινε στην Σκωτία κατέδειξε ότι μόνο με μία δόση του εμβολίου  της AstraZeneca ή της Pfizer, μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 90%.

“Άρα η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια μήπως μας τύχει το καλό. Να μην φοβάται ο κόσμος. Να πάει να εμβολιαστεί μαζικά”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Τάχθηκε υπέρ υπογραμμίζοντας πως δεν δημιουργεί κίνδυνο και είπε ότι αξίζουν συγχαρητήρια οι εργαζόμενοι στον χώρο αυτό και οι πελάτες που τηρούν τα υγειονομικά μέτρα. Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε ότι σε περίπτωση που ήταν κλειστά τα μαγαζιά του εμπορίου, οι πολίτες θα μαζεύονταν σε κλειστούς χώρους αυξάνοντας τον ρυθμό μεταδοτικότητας, ενώ ταυτόχρονα το άνοιγμα κάνει καλό στην ψυχολογία των ανθρώπων αφού βλέπουν ότι υπάρχει πλέον μία ελπίδα και έτσι, πειθαρχούν πιο εύκολα στα μέτρα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ