Διάγγελμα για τα μέτρα του Πάσχα θα απευθύνει στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα μέτρα που θα ισχύσουν την Μεγάλη Εβδομάδα θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός σε έκτακτο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό στις έξι το απόγευμα. Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά την εισήγηση της ειδικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων σχετικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις και την πιθανή χαλάρωση των μέτρων προστασίας την εβδομάδα του Πάσχα.

Ως προς το φλέγον ζήτημα των μετακινήσεων από νομό σε νομό, οι λοιμωξιολόγοι σε μεγάλο βαθμό συντάσσονται με τη στάση της κυβέρνησης, καθώς κρίνουν ιδιαίτερα επισφαλή την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας φοβούμενοι μια νέα έξαρση στις περιοχές της επαρχίας.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων του τομέα της εστίασης, οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως δίνουν σε πρώτη φάση το πράσινο φως, ενώ ως πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα του κλάδου προτάθηκε η 3η Μαΐου.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων στις σχολικές αίθουσες προτάθηκε το άνοιγμα των σχολείων μέχρι τις 10 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ