Οι ΗΠΑ ζητούν παύση του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω θρομβώσεων!

Άμεση παύση των εμβολιασμών ενάντια στην Covid-19 με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ζήτησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, μετά από την εμφάνιση έξι περιστατικών θρομβώσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) ανέφερε σχετικά: «Σήμερα o FDA και το CDC εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson. Προτείνουμε μια παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου…”. Σήμερα το απόγευμα (κοντά στις 17:00 ώρα Ελλάδος), θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου. 

 

Οι ασθενείς που εμφάνισαν τι θρομβώσεις ήταν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Μια γυναίκα κατέληξε και μία δεύτερη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Σχεδόν 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί στις ΗΠΑ με το συγκεκριμένο εμβόλιο, και σχεδόν 9 εκατομμύρια δόσεις έχουν σταλεί εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. 

Στη χώρα μας, οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson αναμένονται αύριο Τετάρτη 14, Απριλίου. Πρόκειται για τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου με τις οποίες θα ξεκινήσει εμβολιασμός τη Δευτέρα 19 Απριλίου όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ