Ψηφιακή Μέριμνα: Δεύτερη ευκαιρία για την απόκτηση του Voucher των 200 ευρώ

Εγκρίθηκαν οι 114.00, ενώ οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 560.000

1,032

Στα πλαίσια του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” , θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους δικαιούχους να αποκτήσουν το voucher των 200 ευρώ. Η απόφαση για έναν δεύτερο γύρο χορήγησης του voucher πάρθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά από την εντόπιση λαθών στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, 172.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν έως την λήξη της προηγούμενης προθεσμίας, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 114.000. Οι υπόλοιπες 58.000 “κόπηκαν” από λάθη που έγιναν κατά την υποβολή. Έτσι, το υπουργείο αποφάσισε να ανοίξει πάλι τις αιτήσεις, καθώς οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 560.000

Αλλαγές στην πλατφόρμα – Έναρξη πληρωμών

Στην πρώτη μορφή της, η πλατφόρμα δεν δεχόταν διορθώσεις. Ο ενδιαφερόμενος, δηλαδή, που υπέβαλε μία αίτηση δεν είχε την δυνατότητα να κάνει διορθώσεις ή αναθεωρήσεις σε αυτή. Επομένως, από την στιγμή που “κοβόταν”, δεν μπορούσε να υποβάλλει μία δεύτερη αίτηση. 

Το τεχνικό επιτελείο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσισε να αλλάξει τις ρυθμίσεις της πλατφόρμας για το voucher των 200 ευρώ, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους αιτούμενους, που δεν εγκρίθηκαν για την επιδότηση, να διορθώσουν την αίτησή τους. Η νέα μορφή της πλατφόρμας άνοιξε χθες, στις 12:00 το μεσημέρι της 9ης Απριλίου. 

Οι πληρωμές ενδέχεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες, ήδη κάποιες επιδοτήσεις να “πιστώνονται” την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε το υπουργείο. Βέβαια, η διαδικασία θα ακολουθήσει αργούς ρυθμούς, ώστε να μην ανακύψει κάποιο πρόβλημα στα αποθέματα της αγοράς σε tablets, laptops, desktops κτλ. 

Η Διαδικασία υποβολής της αίτησης

  1. Μπείτε στο δικτυακό τόπο https://www.digital-access.gov.gr για να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα, πριν από την υποβολή της παρούσας αίτησης και μάθετε εάν -καλύπτετε τα κριτήρια επιλεξιμότητας και δικαιούστε να λάβετε επιταγή -την αναλυτική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά σας -εάν ανήκετε σε κατηγορία που μπορεί να συμμετετάσχει στον Α ή στο Β κύκλο του Προγράμματος, καθώς και τις σχετικές προθεσμίες
  2. Εισέλθετε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχετε στο Taxisnet και ολοκληρώστε την καταχώρηση των στοιχείων σας δηλώνοντας επιπλέον το προσωπικό σας ΑΜΚΑ
  3. Δηλώστε τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου ώστε να λαμβάνετε έγκαιρη και εμπιστευτική πληροφορία από το Πρόγραμμα μέσω SMS (όπως για παράδειγμα τους κωδικούς των επιταγών σας).
  4. Συμπληρώστε βασικές πληροφορίες για την υπόλοιπη οικογένεια, εφόσον σας ζητηθούν (απαιτούνται μόνο για τους δικαιούχους του Β κύκλου).
  5. Δηλώστε για πόσα/ποια από τα εξαρτώμενα τέκνα σας αιτείστε επιταγής και συμπληρώστε τα αναλυτικά στοιχεία φοίτησής τους.
  6. Επιβεβαιώστε τον αριθμό του προσωπικού σας κινητού τηλεφώνου με κωδικό μίας χρήσης.
  7. Δείτε αμέσως το αποτέλεσμα της αίτησής σας και τον αριθμό των επιταγών που δικαιούστε. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η ηλεκτρονική διασταύρωση δεν είναι εφικτή και θα απαιτηθεί έλεγχος δικαιολογητικών, θα ενημερωθείτε μέσω SMS για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
  8. Εκδώστε τις επιταγές και χρησιμοποιήστε τις για αγορά επιλέξιμου εξοπλισμού σε κάποιον από τους εγκεκριμένους προμηθευτές του Προγράμματος

Συνηθισμένα λάθη που παρατηρήθηκαν

Το υπουργείο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρατήρησε τα περισσότερα λάθη στα προσωπικά στοιχεία των αιτούντων. Μάλιστα, συνηθισμένα λάθη ήταν η αναφορά σε “άρρεν” ή “θήλυ” στο πεδίο όνομα, αντί του πραγματικού ονόματος του παιδιού, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές όπου το μητρώο ΑΜΚΑ δεν ήταν σωστά επικυρωποιημένο. Επιπλέον, επισημαίνει ιδιαίτερη προσοχή στην επιβεβαίωση της φοίτησης σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από τους φοιτητές, κατά την υποβολή των αιτήσεων.

Οι πλατφόρμες, έτσι, είναι ανοιχτές ξανά από την Παρασκευή 9 Απριλίου και οι δικαιούχοι μπορούν να προχωρήσουν σε επανεξέταση και διόρθωση των αιτήσεών τους, ώστε να αποκτήσουν το Voucher των 200 ευρώ.