Mε τον Κροάτη πρέσβη συναντήθηκε ο Ιωάννης Σμυρλής- Ποια θέματα συζητήθηκαν

Η συνάντηση βασίστηκε στη πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για εντατικοποίηση και αύξηση των εμπορικών ροών

Τη βούληση της κυβέρνησης για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την εντατικοποίηση και αύξηση των εμπορικών ροών, όσον αφορά τις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κροατίας, τόνισε ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρέσβη της Κροατίας, Alexander Sunko.

Ο Σμυρλής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ανέδειξε τις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας στους τομείς τεχνικών έργων, πράσινης Ανάπτυξης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου δραστηριοποιείται ικανός αριθμός ελληνικών εταιρειών με υψηλή τεχνογνωσία.

Επίσης, πρότεινε την επέκταση των δράσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, με έμφαση στον κλάδο της κρουαζιέρας και την οργάνωση προγραμμάτων που συνδέουν την Κροατία και τις Δαλματικές Ακτές με τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς και τη δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο χωρών ξεκινώντας τη θερινή περίοδο και εν καιρώ με τακτικά δρομολόγια.

Από την πλευρά του, ο κ. Sunko εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του για επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ